Mozara poslao upite Koli, Knežiću i Gnjidić i traži odgovore! Sumnja kako je Općina oštećena za iznos naknade za korištenje nekretnine!

2980

Jučer smo objavili traženi ispravak članka “SKANDALOZNO! U Dubrovačkom primorju dobili zemlju u najam od 900 000 m2 i sredstva iz fondova za sadnju voćki, a nijednu nismo našli!” koji je u ime Odvjetničkog društva Rabar/Visković zatražila Vanja Gnjidić, a koji možete pročitati ovdje.

Na tekst se na našoj Facebook stranici referirao predsjednik Općinskog vijeća Općine Dubrovačko primorje, Vlaho Mozara. Mozarin komentar prenosimo u cijelosti:

“S obzirom da sam član predstavničkog tijela Općine Dubrovačko primorje, zakonom mi je propisana dužnost brige o općinskoj imovini, pa prvo što sam primjetio u ovoj “ispravci članka” je da Vanja Gnjidić i njezini zastupnici potpuno ignoriraju pitanje korištenja zadružnog doma u Topolom.
Tražit ću naknadu štete zbog toga, kao i odgovornost pojedinaca iz Općine koji su dopustili to. Da se sklopio ugovor, makar sa nekakvom simboličnom najamninom, moglo se barem jedno dječje igralište obnoviti u općini!
Zbog činjenice da se to pitanje ignorira, imam pravo dovesti u sumnju čiste namjere Vanje Gnjidić i njezinih zastupnika.
U njihovoj “ispravci” se navode brojne druge, po mom mišljenju, potpune nebuloze s kojim će se samo još više dovesti u neugodnost. Neću ih nabrajati pojedinačno, no gotovo svaki navod u ispravci je samo igra riječi gdje se nešto izvrće, tipa “nije jabuka nego kruška”. Izvolite objasniti što ste radili u općinskom vlasništvu, izvolite objasniti gdje su rezultati, a ostale navode ćemo naknadno obraditi. Poslati ću vam službeni upit, kao i načelniku i upravnom odjelu, da ovo objasnite, a odgovor ću javno objaviti zbog interesa javnosti.
Predsjednik OV Općine Dubrovačko primorje
Vlaho Mozara”
Mozara je poslao upit u vezi korištenja nekretnina u vlasništvu O.D.P. bez privole nadležnih tijela g. Ivu Koli, pročelniku Jedinstvenog upravnog odjela općine te načelniku Nikoli Knežiću.

“Molim vas da mi pojasnite kako je moguće da gđa Gnjidić ili firme povezane s njom godinama koriste općinske nekretnine, a navodno sve bez znanja i dozvole vijeća, JUO i načelnika Općine Dubrovačko primorje.

Što ćete sada poduzeti kako bi se utvrdile sve činjenice te nadoknadio izgubljeni prihod i šteta na nekretnini?

Molim žuran odgovor.”

Isto pitanje je postavio i gđi Vanji Gnjidić:

“Molim Vas da mi objasnite kako i zašto ste koristili, kao fizička osoba i/ili u svojstvu jedne od Vaših firmi, nekretnine u vlasništvu Općine Dubrovačko primorje, a bez znanja i dozvole nadležnih općinskih tijela. Izražavam sumnju da je Općina Dubrovačko primorje oštećena za iznos naknade za korištenje nekretnine kao i štete nastale na nekretnini.

Zbog nastalih okolnosti molim Vas za žuran odgovor.”

Podsjetimo, PU Dubrovačko-neretvanska potvrdila je Mozarine sumnje i kazala kako je nadležna policijska postaja 2019. g. zaprimila prijavu krađe radnog poljoprivrednog stroja u Topolom te da je zaprimljena kaznena prijava dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu u Dubrovniku.

 

 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *