Na INTERSTASU Međunarodnoj smotri turizma, filma i krajobraza nagrade za Općinu Konavle, načelnika Boža Lasića i TZ Konavle

13

U Solinu je, od 13. do 16. studenog, održan 26. Interstas, manifestacija i smotra turizma, filma i krajobraza te 22. ITF’CRO – festival turističkog filma i 17. KEA-CRO – predstavljanje hrvatskih gradova/mjesta za ”Međunarodni zlatni cvijet – CiB 2019.”, a sve pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović.

Općina Konavle, Cavtat kao kandidat, je u vrlo jakoj međunarodnoj konkurenciji, s preko 2700 prijavljenih kandidata osvojila srebro i jedinstvenu nagradu -posebno priznanje za izvrsnost u prezentaciji bogatstva nacionalne kulturne baštine. Načelnik Božo Lasić je nagrađen priznanjem INTERSTAS 2019. dok je TZ Konavle nagrađena kolektivnom nagradom GOLDEN INTERSTAS 2019. Nagrade su preuzeli zamjenik načelnika Ivo Radonić i direktor TZ Konavle Frano Herendija.

Posljedna turistička sezona bila je rekordna, a za Općinu Konavle stiglo je nekoliko velikih priznanja. Cavtat je na Danima hrvatskog turizma osvojio prvo mjesto – Turistički cvijet u kategoriji Malo misto. Ovogodišnji niz nagrada počeo je među Top 10 European Best Destinations u kategorijima „Najbolja romantična destinacija“ i „Najbolja destinacija za ljubitelje prirode“
Nakon toga je slijedila još jedna međunarodna nagrada Srebreni cvijet u organizaciji svjetske krajobrazne asocijacije Communities in Bloom – CIB čiji su dobitnici proglašeni na završnoj ceremoniji održanoj u kanadskom gradu Yarmouthu.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *