Najnovije izdanje Umjetničke galerije Dubrovnik: monografija slikarice Dubravke Lošić

651

Sa zadovoljstvom najavljujemo svečano predstavljanje najnovijeg izdanja Umjetničke galerije Dubrovnik, monografije slikarice Dubravke Lošić.

Promocija će se održati:

u petak, 29. travnja 2022. godine u 18 sati na taraci Umjetničke galerije Dubrovnik

(Put Frana Supila 23, Dubrovnik)

Monografiju predstavljaju, u ime nakladnika, ravnatelj Umjetničke galerije Dubrovnik Tonko Smokvina, autorica teksta monografije, zagrebačka povjesničarka umjetnosti Margarita Sveštarov Šimat i, Dubravka Lošić, koja je ujedno i urednica izdanja. Knjiga je objavljena uz potporu Grada Dubrovnika i Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.

Rad na monografiji počeo je 2016. godine. „To je bilo istraživanje vlastitoga rada, više od 2000 fotografija. Vraćala sam se u prošlost što sam stvarno mislila da neću nikada. Sam rad na knjizi shvatila sam kao izazov koji je postao svojevrsni užitak.“, istaknula je Dubravka Lošić.

Kapitalno dvojezično izdanje na hrvatskom i engleskom jeziku od 480 stranica, bogato je ilustrirano s više od 500 fotografija čiji je autor zagrebački umjetnički fotograf Damir Fabijanić uz još niz fotografskih imena poput Veronice Arevalo, Damila Kalogjere, Mile Kovača, Željka Šoletića, Nine Šolića i Željka Tutnjevića. Autor je grafičkog dizajna Dominic Horn. Fotografije su pripremljene za tisak u fotostudiju Iće i piće. Redaktorice su Dunja Pavlović i Dubravka Lošić, a lektorica je i korektorica Dunja Pavlović. Graham McMaster preveo je monografiju na engleski jezik, a suradnik je za engleski jezik Davor Lilić. Monografija, koja izlazi u ekskluzivnom izdanju od 500 primjeraka, tiskana je u tiskari Printera Grupe iz Zagreba.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *