Nastavlja se štrajk prosvjetara: Molimo za razumijevanje, naše legitimno pravo je štrajkati!

20

Štrajk prosvjetara se nastavlja i u ponedjeljak. Nema nastave u tri županije: Primorsko – goranskoj, Međimurskoj i Sisačko-moslavačkoj županiji.

U petak su pred Muzejom iluzija u Zagrebu sindikati na konferenciji za medije objavili koje škole štrajkaju. 

Mi smo došli pred Muzej iluzija jer smo dobili poziv od premijera da razgovaramo o zaostajanju plaća, a kako nismo dobili ni mjesto ni vrijeme, mi smo odlučili premijera potražiti ovdje – istaknuli su upitavši Vladu jesu li iluzije vjerovati da su zaposlenici u sustavu odgoja i obrazovanja važni za društvo te da će Vlada ispoštovati svoje obveze koje je sama zacrtala i prema Europskoj komisiji.

– Prema strategiji koju su donijeli plaće su do 2018. trebale biti izjednačene s prosječnom plaćom zaposlenika u javnim služabama. Do sada već svaki građanin zna da ovime što je premijer najavio (povećanje osnovice plaće za 6, 12 posto svim javnim i državnim službenicima, op.a.) ne samo da će se izjednačiti plaće i da će Vlada svoje obveze ispuniti nego mi padamo još niže. I to je neprihvatljivo – istaknula je Ana Tuškan iz Sindikata učitelja. 

Što se tiče nadoknade nastave, obzirom da su najavili štrajk do daljnjeg, naglasili su kako niti jedan učenik neće ostati bez propuštenih sati.

– Upute će doći na vrijeme i svi će znati na vrijeme kada i kako će biti nadoknade. Naravno da će, ukoliko se štrajk nastavi, nadoknade morati biti – poručili su iz sindikata.

Još se čeka objava hoće li se štrajk nastaviti i dalje te u kojim županijama u utorak neće biti nastave.

IZVOR: 24sata.hr

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *