NEVOLJE DUBROVAČKIH MATURANATA SE NASTAVLJAJU: Prevrnuo se autobus, nikako stići do Praga!

436

Nakon ranojutarnjeg otkazanog leta za Zagreb od strane aviokompanije Croatia Airlines-a, te nikakvog pruženog rješenja upravo od strane aviokompanije,  nautičari su krenuli za Prag autobusom koji im je osigurala agencija Platanus. No, njihovim nevoljama tu nije bio kraj.

Prije par sati učenici su s razrednikom  u blizini slovenske granice stali na kratki predah i večeru. U trenutku kad je vozač preparkiravao autobus, guma autobusa je proklizala na dijelu nedovršene ceste, te se cijeli autobus napola prevrnuo na bok. 

Još jedna nesretna okolnost je što učenici određeno vrijeme nisu mogli do svojih privatnih stvari, prtljage iz razloga što su bile na drugoj strani autobusa pa ih je bilo strah da se autobus cijeli ne prevrne. 

– Momci su frustrirani, budni su od tri ujutro i tko zna kad će zaspati. Trebali su već biti u Pragu, dio ekipe je već tamo – kazao je za Dubrovnik INsider razrednik nautičara Amir Bavčić. 

Razrednik nam je također rekao kako ni bageri ni traktori nisu uspjeli izvući nagnuti autobus. Trenutno bager drži autobus dok vozač dodaje prtljagu učenicima. U očekivanju su trećeg autobusa danas koji će ih, nadamo se, napokon odvesti do njihovog odredišta, Praga gdje ih čeka ostatak ekipe i prijatelja koji su jutros poletili za Zagreb.

Također bitno je napomenuti da su svi učenici dobro, te da u trenutku prevrtanja autobusa u njemu nije bio nitko osim vozača koji također nije ozlijeđen. 

– Već smo trebali biti tamo. Pet sati nam je let kasnio, i svako pola sata su nas obavještavali da aviona još nema, a nitko nam nije znao reći što se događa. Žalosno da oni drže monopol – kazao je Bavčić, razrednik nautičara. 

Neslužbeno smo saznali  da postoji mogućnost da učenici koji su zapeli na putu do Praga dobiju jedan dan gratis, te im se tako oduži za sve što su proživjeli. Croatia je navodno izjavila da će im vratiti dio novca, no mislimo da bi bilo najpoštenije da im se vrati cijeli iznos. 

Sramota da monopol zračnog prometa drži Croatia Airlines, kompanija s kojom je jeftinije doći do Praga avionom nego Dubrovnik – Zagreb, naravno ako uopće poletite jer u zadnje vrijeme im je više aviona u kvaru nego raspoloživih za let. Mogli bi u šali reći da se može kredit dignut za doći do sjeverne Hrvatske. 

Prije par dana avion Croatia Airlines-a također je kasnio pet sati, jučer je gradonačelnik Franković zakasnio na sjednicu Gradskog vijeća iz razloga što je avion iz Zagreba za Dubrovnik kasnio 20 minuta, a novinarka Dubrovnik INsidera je također svjedok kašnjenja Croatie prije par mjeseci i to u vremenskom periodu od tri sata. Ni tad nisu htjeli reći putnicima u čemu je problem nego su svako pola sata obavještavali putnike da avion još uvijek nije spreman za polijetanje. 

Nadamo se da će nautičari skupa sa svojim razrednikom Amirom ubrzo stići na svoje odredište, zabaviti se u Pragu, a za par mjeseci se dobro ovome nasmijati te da im neće baš toliko pokvariti ekskurziju iako je to možda već kasno.O njihovom dolasku u Prag ćemo Vas naknadno obavijestiti, a nautičarima i razredniku Amiru želimo ostatak puta da prođe nesmetano i sretno.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *