NOĆNA MORA ZA UGOSTITELJE NA JARUNU / Zatvaraju im terase uoči Eura i neće ih moći otvoriti dok prvenstvo ne završi: ‘Pali smo u nesvijest kada smo vidjeli dopis’

534

U zatvorenome prostoru kafići i dalje ne mogu raditi.

Dok se neki kafići bore za produženje radnog vremena za još jedan sat, odnosno, do ponoći, tri kafića na jarunskoj tržnici zaprimili su dopis iz Grada da zbog radova na toplovodu moraju ukloniti terase kako bi HEP toplinarstvo moglo obavljati radove.

U zatvorenome prostoru kafići i dalje ne mogu raditi, a taman kada su se ponadali kako će im se zarada povećati zbog Europskog nogometnog prvenstva, stigla je odluka o zatvaranju terasa na 45 dana zbog radova na vrelovodu.

‘Pali smo u nesvjest’

“U prilogu je bila i odluka HEP toplinarstva da smo u roku 7 dana dužni ukloniti naše terase radi izmjena vrelovoda, i u tom dopisu piše da ćemo biti zatvoreni od 15.06 do 31.07. Pali smo u nesvijest”, kaže Dražen Biljan, vlasnik Egoist barova i dopredsjednik Nezavisne udruge ugostitelja grada Zagreba za HRT.

“Kakvi su to radovi koji traju mjesec i pol dana na terasi? Zgrade se sagrade za to vrijeme. Postoji li mogućnost da se taj period skrati i postoji li mogućnost da se odogodi nakon eura”, pita Danko Balač, regionalni voditelj Leggiero barova.

Ugostitelji traže da se skrati period radova

Traže da se radovi odgode za mjesec dana jer u petak počinje Europsko nogometno prvenstvo.

“Problem je tajming u vrijeme Europskog prvenstva u nogometu i problem je rok trajanja 45 dana. I dalje nam nije jasno šta se radi 45 dana. I možda najveći problem, problem komunikacije. Ovo je sigurno plan za koji se zna gotovo godinu dana jer čujemo da su sredstva iz EU-a, a mi smo doznali dva dana prije nego što moramo maknuti terasu”, ističe Nikola Protuđer, vlasnik Teatro bara.

Iz HEP-a poručuju da su prije dva dana dobili zahtjev od ugostitelja te da su spremni prilagoditi termine radova.

“Svakako ćemo imati u vidu njihove potrebe, ili da se taj period prolongira ili se u krajnjoj liniji skrati da ne bude 45 dana kako je najavljeno. Razmotrit ćemo i sa svakim ćemo pokušati naći neki modus koji bi ugostiteljima omogućio koliko toliko normalno funkcioniranje. Znamo da se sad bliži u euro, terase će biti krcate i probat ćemo prilagoditi terminske planove”, kaže Jurica Brnas, rukovoditelj Službe za eksploataciju HEP Toplinarstva.

 

net.hr

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *