Nove avio linije iz francuskog Lyona, Marseillesa i Bordeauxa

488

Hrvatski turistički sektor uspješno je zadržao pozitivne trendove s tržišta Francuske s kojega je tijekom prvih sedam mjeseci ostvareno 300 tisuća dolazaka i više od milijun noćenja što u odnosu na isto razdoblje lani predstavlja rast od 6 posto u dolascima i noćenjima. Odlični rezultati bilježe se tijekom srpnja u kojem su francuski turisti ostvarili 121 tisuću dolazaka i 477 tisuća noćenja što u odnosu na srpanj prošle godine predstavlja rast od 7 posto u dolascima i 10 posto u noćenjima.   

 

„Pozitivni trendovi s tržišta Francuske rezultat su proširenja ponude te brojnih promotivnih aktivnosti i kvalitetne suradnje s partnerima poput Ovoyagesa, Travel Europea, Top of travela i Voyamara, koji nude hrvatske destinacije, a svake se godine uvode i novi charter letovi i direktne zračne linije prema Splitu, Puli, Dubrovniku i Rijeci iz primjerice Lyona, Marseillesa i Bordeauxa“, izjavio je direktor HTZ-a Kristjan Staničić, dodavši kako posebice veseli kontinuirano jačanje prometa francuskih gostiju i to ne samo u tradicionalno jakim destinacijama kao što su Dubrovnik ili Split, nego i u novim poput Zagreba, Slavonije, Kvarnera i Istre.

 

Većina francuskih turoperatora vrlo je zadovoljna ostvarenim bukingom i rezultatima, posebice za srpanj i kolovoz, ali i za rujan i listopad. Navedeno potvrđuju i statistički podaci Udruženja francuskih turističkih agencija Les Entreprises du Voyage prema čijim se podacima Hrvatska nalazi na ljestvici najprodavanijih inozemnih srednjih destinacija Francuza te bilježi porast od 11 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine. 

 

Pozitivne rezultate komentirala je i Danijela Mihalić Đurica, direktorica Predstavništva HTZ-a u Francuskoj. „Izuzetno smo zadovoljni pozitivnim dojmovima Francuza koji nakon povratka iz Hrvatske ističu našu gostoprimljivost i autentičnost, očuvanu prirodu, prekrasnu obalu i otoke, kvalitetnu gastronomsku ponudu te bogatu kulturnu baštinu. Rezultati koje ostvarujemo su još i značajniji ako znamo da je francusko tržište vrlo kompleksno prije svega zbog poznatog trenda ostanka i provoda odmora u francuskih destinacijama, odnosno snažne promocije domaćeg turizma“, izjavila je Mihalić Đurica, dodavši kako su francuski gosti idealni za produljenje sezone upravo zbog velikog broja školskih praznika, nacionalnih praznika i blagdana te prosječno kraćeg radnog tjedna. 

 

Trendu pozitivnih rezultata pridonose i objave u najeminentnijim francuskim medijima s fokusom na hrvatsku kontinentalnu ponudu. Primjerice, u Vukovarsko-srijemskoj županiji uspješno je provedeno snimanje poznate kulinarske emisije „Cuisine immposible“, a ovih se dana očekuje i objava reportaže o Slavoniji u jednom od najčitanijih francuskih tjednika Le Figaro Magazine. Na nacionalnoj televizijskoj postaji TF1 u prošlotjednom „hrvatskom tjednu“ emitirane su reportaže o NP Krka, Šibeniku, Korčuli, Hvaru, Splitu i Dubrovniku. Ostvarena je i vrlo uspješna kampanja na nacionalnoj TV postaji France 2 na kojoj je tijekom četiri tjedna prikazivani promotivni spot o Hrvatskoj vidjelo više od 17 milijuna gledatelja.
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *