Novi krug za dobivanje poticaja: Od 20.000 do 80.000 kuna za nabavu novog vozila

343

Zbog velikog interesa u novom krugu fond povećan na 17 mil. kuna.

Godinu dana imat će građani kojima Fond za zaštitu okoliša (FZOEU) odobri potpore za kupnju električnih vozila da realiziraju nabavku. Lani je bila riječ o šest mjeseci, što se pokazalo prekratkim rokom, poručuju iz Fonda koji je objavio detalje novog kruga poticaja za koje se privatne osobe mogu javiti od 3. travnja. Porastao je i ukupan fond za poticaje, s lanjskih 12 na 17 milijuna kuna, dok su iznosi potpora isti. Dakle, za e-automobil do 80.000 kuna, za plug-in hibrid do 40.000, e-skuter i slične “mašine” mogu donijeti do 20.000 kuna poticaja, a e-bicikli do 2000. Sufinanciraju se samo nova motorna vozila i nekorišteni e-bicikli.

Na webu FZOEU stanicama Fonda jučer su objavljene osnovne informacije o pozivu te Prijavni obrazac, a procedura je, kaže direktor Fonda Dubravko Ponoš, krajnje pojednostavljena.

“Dokumentacija se od 3. travnja od 9 sati može poslati preporučenom poštom ili dostaviti u prijamni ured Fonda. Zahtjevi će se razmatrati prema datumu i vremenu zaprimanja, uz naznaku da se zahtjevi koji stignu prije navedenog roka neće uvažavati”, pojasnio je dodavši da je u prošlom krugu sufinanciranja kupnja ukupno 400 e-vozila.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *