Obogaćena ponuda muzejske suvenirnice Umjetničke galerije Dubrovnik

513

Muzejska suvenirnica Umjetničke galerije Dubrovnik osim bogatog izbora vrijednih monografija, kataloga brojnih izložbi, razglednica s motivima djela iz bogatog fundusa Umjetničke galerije Dubrovnik, plakata održanih izložbi kao i plakata s motivima djela iz fundusa proljetos je u preuređenom prostoru suvenirnice istu obogatila s raznim artiklima na kojima se nalazi logotip muzeja. Tako su se tu pronašle zanimljive šalice, nove torbe i ruksaci, ali i magneti s motivima djela iz fundusa koji su pratili neke važnije izložbene projekte, kao što je izložba Vlaha Bukovca koja je bila otvorena povodom stogodišnjice smrti utemeljitelja hrvatskog modernog slikarstva te magneti s motivima djela Đura Pulitike uz njegovu retrospektivnu izložbu koja je bila otvorena u povodu stote godišnjice slikareva rođenja. 

Osim navedenoga, od ovoga se tjedna Umjetnička galerija Dubrovnik može pohvaliti još bogatijom suvenirskom ponudom i to u vlastitoj produkciji u kojoj svatko, pa i oni najmlađi posjetitelji mogu pronaći nešto za sebe i to ponajviše materijale za kreativno likovno izražavanje. Stoga su za najmlađe tu drvene bojice, dječji set za crtanje, bilježnice, gumice, pernice s logom muzeja, a u suradnji s hrvatskim brendom Boya bojice, iza kojega stoji dizajnerica Maja Mesić, tu su i suhe, voštane pastele za crtanje, bojanje i slikanje koje su ovoga puta rađene posebno za Umjetničku galeriju Dubrovnik. Osim za likovno izražavanje, tu su i suveniri koji služe za ono djeci najvažnije – igru. Drveno raznobojno kamenje za igru, ali i svima poznata igra križić kružić nove su suvenirske „igračke“, a sve su izrađene od prirodnih materijala i boja.  

Za one malo starije tu su i nove torbe s logom muzeja, koje za razliku od prethodnih na kojima je bio prepoznatljivi logo Umjetničke galerije Dubrovnik i koje su dolazile u crnoj i bijeloj boji, sada dolaze u više boja i drugačijih materijala (reciklirano platno Impact Aware, juta, reciklirani pamuk)  ali i motivima same palače Banac kao što je primjerice motiv crne unikatne ograde stepeništa izrađene od kovanog željeza ili pak velikog lustera od istog materijala koji su ostavština Boža Banca, koji je palaču, koju su projektirali istaknuti hrvatski arhitekti Lavoslav Horvat i Harold Bilinić gradio u periodu od 1932. do 1939. godine. Osim toga, tu su i lepeze, nove drvene i metalne šalice te rokovnici s istim motivima koje je Umjetnička galerija Dubrovnik radila u suradnji s hrvatskim brendom ARTPlusJournal iza kojega stoji Jelena Bračun. Za Umjetničku galeriju Dubrovnik osmislili su dva omota koji dolazi u 4 varijante: ljubičasti ili crni baršun s zlatnim foliotiskom s motivom lustera od kovanog željeza ili motiva kovane ograde stepeništa. Unutar omota nalaze s bilježnice na kojima su motivi lustera i ograde kombinirani s ilustracijama oleandra i lavande koji se nalaze u vrtu muzeja.

Suveniri se mogu pronaći na sve tri izložbene lokacije Umjetničke galerije Dubrovnik, odnosno u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik, Galeriji Dulčić Masle Pulitika i Atelijeru Pulitika. Osim obogaćene ponude muzejske suvenirnice, za one najmlađe postavljen je i kutak za crtanje u „Umjetničkoj GALERIJICI Dubrovnik“, malom „muzeju“ koji je posebno izgrađen za pedagoške programe, a koji je prvotno predstavljen u ovogodišnjoj Noći muzeja.

 Posjetite nas u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik i odaberite za sebe i za svoje prijatelje, drugačiji i originalan poklon!

 
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *