OBOGATITE FUNDUS DOMA MARINA DRŽIĆA: Darujte i sačuvate Držića – DAR(SA)

428

Gdje se duh Marina Držića najviše osjeća? U Dubrovniku, naravno. To je njegov rodni grad, tu je napisao i prvi put pred sugrađanima izveo svoja djela. Njegove antologijske riječi odjekuju i danas, ne samo kroz usta glumaca u kazalištu koje nosi njegovo ime i na Dubrovačkim ljetnim igrama, već i u svakodnevnom govoru stanovnika Dubrovnika. Naravno, tu je i naša ustanova, Dom Marina Držića koji teži postati znanstveno istraživački centar za proučavanje lika i djela najvećeg hrvatskog komediografa, mjesto svojevrsnog spomenika Marinu Držiću, te mjesto u kojem će se svaki posjetitelj vremenski vratiti u renesansu i osjetiti život tadašnjeg Dubrovnika. Marin Držić je jedan od temelja hrvatske kulture pa vjerujemo kako se u mnogim kućama čuvaju knjige, fotografije i plakati predstava, djela likovne i primijenjene umjetnosti, a možda i neki predmeti do sada nepoznati javnosti vezani uz njegov život i djelo.

Stoga Dom Marina Držića pokreće novu projektnu aktivnost Darujmo i sačuvajmo Držića – DAR(SA) s ciljem unapređenja komunikacije s korisnicima i obogaćivanja našeg fundusa. Sve ljude dobre volje koji posjeduju građu na bilo koji način vezanu uz Marina Držića, a voljni su je darovati, pozivamo da svojom donacijom obogate fundus Doma Marina Držića. Svi predmeti će biti evidentirani sa podacima o donatoru, te obrađeni i pravilno uskladišteni. Dom Marina Držića će na svojim mrežnim stranicama i društvenim mrežama objavljivati pristigle donacije, a planirano je i da se dio prikupljenih predmeta prezentira kroz neku buduću izložbu.

Donirati možete: 

– tiskana izdanja djela Marina Držića (na raznim jezicima)

– kazališnu građu: plakate, programske knjižice, fotografije, originalne kostime i rekvizite, snimke Držićevih predstava i sl.

– likovna i djela primijenjene umjetnosti inspirirana Marinom Držićem

– predmete iz razdoblja renesanse ili njihove replike

– znanstvene i stručne radove koji se bave Marinom Držićem

– novinske članke, feljtone, kritike, intervjue i sl. vezane uz Marina Držića

– ostalu građu koja ima veze s Marinom Držićem (digitalne preslike, dijapozitivi, snimke, suveniri, razglednice i sl.)

Pretražite vaše škafetine, kredence i šufite te nam se javite putem društvenih mreža Doma Marina Držića, na našu e-mail adresu: ured@muzej-marindrzic.eu, ili na broj telefona 020/ 204-482

Veselimo se Vašim donacijama!

 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *