OD DROGE DO PROMETNIH NESREĆA – BURAN VIKEND ZA POLICIJU!

391

U subotu, 26.svibnja, u večernjim satima, na području grada Ploča, policijski službenici zatekli su 36-godišnjeg muškarca u posjedu oko 47 grama marihuane. Droga je uz potvrdu oduzeta, 36-godišnjak je kazneno prijavljen zbog kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i pometa drogama.

– Policijski službenici Policijske postaje Korčula su u večernjim satima u subotu, 26.svibnja, na otoku Korčuli, zatekli 28-godišnjeg muškarca u posjedu oružja, manje količine streljiva i droge. Zbog kaznenog djela neodozvoljenog posjedovanja oružja, uz kaznenu prijavu priveden je pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave, dok će za posjedovanje streljiva i droge biti prekršajno procesuiran temeljem Zakona o oružju i Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

Tjedno izvješće za promet

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je 15 prometnih nesreća, od kojih 10 s ozlijeđenim osobama u kojima su 2 osobe teže, a 8 ih je lakše ozlijeđeno, dok je s materijalnom štetom zabilježeno 5 prometnih nesreća.

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 383 represivne mjere od kojih izdvajamo 161 mjeru poduzetu zbog prekoračenja brzine, 21 mjeru zbog nekorištenja sigurnosnih pojasa, 15 prekršaja zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja, 42 prekršaja zbog nepropisnog pretjecanja i 22 mjere poduzete prema vozačima koji su vozilom upravljali pod utjecajem alkohola.

– Izdvajamo slučaj 34-godišnjaka koji je u subotu, 26. svibnja, oko 9.30 sati, na dijelu Jadranske magistrale, u blizini Vidikovca, izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom. Do prometne nesreće je došlo kada je, upravljajući osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 3,25 g/kg, krećući se u pravcu Dubrovniku, u jednom trenutku započeo vožnju unatrag te je udario u vozilo koje se, u istom smjeru, kretalo iza njega.

Vozač je prevezen u bolnicu gdje je zadržan na liječenju, a zbog vožnje pod utjecajem alkohola prekršajno je sankcioniran.

– U prometnoj nesreći koja se dogodila u popodnevnim satima jučer, 27. svibnja na području Mokošice teže je ozlijeđen mopedist.

Do prometne nesreće je došlo kada se 24-godišnja vozačica osobnog vozila dubrovačkih registracijskih oznaka, krečući se u pravcu Lozice, dijelom vozila prešla na suprotnu prometnu traku i udarila u moped kojim je, iz suprotnog smjera upravljao 26-godišnji mopedist. Vozač mopeda je pri padu teže ozlijeđen te je zadržan na liječenju u dubrovačkoj bolnici.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *