Od srijede do petka uživajte u natjecanjima i eno gastro događanjima 1. Dubrovnik Royal Gourmeta

359

Kako bi se promovirala ugostiteljska zanimanja, približili novi trendovi i pobudila inspiracija za novu turističku sezone profesionalcima s područja Dubrovnika i Dubrovačko-neretvanske županije, Šefovi kuhinja mediteranskih i europskih regija (ŠKMER), pokrenuli su novi festival i međunarodno gastro natjecanje – Dubrovnik Royal Gourmet

U Royal Princess Hotelu će od 7. do 9. veljače 2024. u vještinama i znanjima odmjerit se u nizu natjecateljskih kategorija kuhari, konobari, barmeni, baristi, chefs table timovi restorana i škola, a istovremeno održavat će se master classsovi, edukacije, degustacije i prezentacije posebnih proizvoda za unaprjeđenje ponude i optimiziranje poslovanja u sezoni.

Riječ je o još jednom međunarodnom natjecanju i gastro festivalu kojim ŠKMER, međunarodna udruga sa sjedištem u Splitu, uz Biser mora i Grand Gourmet, objedinjuje natjecanja, besplatne edukacije  te najavljuje najnovije trendove.  

Festival se održava uz potporu Turističke zajednica Grada Dubrovnika, Turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske županije, Royal Hotels & Resort Dubrovnik i Hrvatske gospodarske komore, a svečano će ga otvoriti čelnici spomenutih organizacija u srijedu u 9.30 sati nakon čega će uslijediti prva natjecanja i master classovi.

 

PROGRAM DUBROVNIK ROYAL GOURMET

 

UTORAK, 6. 2. 2024.

15:00  Registracija natjecatelja & sastanak stručnih žirija

 

SRIJEDA, 7. 2. 2024.

09:30 Otvaranje Dubrovnik Royal Gourmeta

10:00 – 18:00 Festival gastronomije s predstavljanjima HORECA izlagača

10:30 Edukacija: Bezalkoholni kokteli, Marijan Maksan

11:30 Master class: Kokteli s niskim udjelom alkohola, Marijan Maksan

13:00 Tehnike i trendovi u pripremi ribe, Željko Neven Bremec i Sokol Prenga, powered by Centaurus & Albakor

14:00 Prezentacijska radionica: DISA  gourmet Sourdough kruhovi i focaccia uz  kulen i pancetu sljubljeno s vinom

15:00  Master class: Čokolada, Ivana Bradarić, powered by Super Trend

16:00  Akademija rezanja dalmatinskog pršuta, Stevo Karapandža

17:00  Master class: Sljubljivanje pršuta i vina, Stevo Karapandža & Monika Neral

 

ČETVRTAK, 8. 2. 2024.

10:00 – 18:00 Festival gastronomije s predstavljanjima HORECA izlagača

10:00 Master class: Priprema i plating jela s 3 zvjezdice, Gottfried Bachler

12:00 – 17:00 Natjecanje konobara, chefova, Chef’s table i barista

12:00 Master class: Veganska jela u vrhunskoj gastronomiji, Sokol Prenga

13:00 Prezentacijska radionica: DISA  suhe kobasice i tvrdi sirevi sljubljeni s vinom

14:00 Master class: Moderni restoranski deserti, Ivana Bradarić, powered by QimiQ

15:30 Master Class: Sljubljivanje slastica i desertnih vina, Ivana Bradarić & Monika Neral

17:00 Master Class: The perfect cocktail – Stvaranje balansiranog koktela kroz četiri elementa, Dario Grabarić

18:00 Proglašenje pobjednika & Medal ceremony

Poetica story telling & Party

 

PETAK, 9. 2. 2024.

10:00 – 18:00 Festival gastronomije s predstavljanjima HORECA izlagača

10:00 Master class: Latte Art, Tomislav Stančić IKS

11:30 Smoothie akademija, Dragana Olujić & Marin Vučković

12:00 – 17:00 Natjecanje chefova, Chef’s table i barmena

13:00 Master class: Suhe marinade, Željko Neven Bremec & Petar Vlak, powered by Kotanyi

14:00 Prezentacijska radionica: Della Nonna monoporcije sljubljene s vinom powered by DISA

15:30 Master class: New Wine trends & Slow wine coalition, Monika Neral

17:00 Inspiracija:  Izrada dalmatinskog craft gina, Jelena Majić Nosić, powered by Poetica

18:00 Proglašenje pobjednika & Medal ceremony

 

SUBOTA, 10. 2. 2024.

10:00 Razgledavanje Dubrovnika na hrvatskom i engleskom jeziku

*Za razgledavanje potrebno je prijaviti se na info pultu.

 




Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *