Kako bi se promovirala ugostiteljska zanimanja, približili novi trendovi i pobudila inspiracija za novu turističku sezone profesionalcima s područja Dubrovnika i Dubrovačko-neretvanske županije, Šefovi kuhinja mediteranskih i europskih regija (ŠKMER), pokrenuli su novi festival i međunarodno gastro natjecanje – Dubrovnik Royal Gourmet.
U Royal Princess Hotelu će od 7. do 9. veljače 2024. u vještinama i znanjima odmjerit se u nizu natjecateljskih kategorija kuhari, konobari, barmeni, baristi, chefs table timovi restorana i škola, a istovremeno održavat će se master classsovi, edukacije, degustacije i prezentacije posebnih proizvoda za unaprjeđenje ponude i optimiziranje poslovanja u sezoni.
Riječ je o još jednom međunarodnom natjecanju i gastro festivalu kojim ŠKMER, međunarodna udruga sa sjedištem u Splitu, uz Biser mora i Grand Gourmet, objedinjuje natjecanja, besplatne edukacije te najavljuje najnovije trendove.
Festival se održava uz potporu Turističke zajednica Grada Dubrovnika, Turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske županije, Royal Hotels & Resort Dubrovnik i Hrvatske gospodarske komore, a svečano će ga otvoriti čelnici spomenutih organizacija u srijedu u 9.30 sati nakon čega će uslijediti prva natjecanja i master classovi.
PROGRAM DUBROVNIK ROYAL GOURMET
UTORAK, 6. 2. 2024.
15:00 Registracija natjecatelja & sastanak stručnih žirija
SRIJEDA, 7. 2. 2024.
09:30 Otvaranje Dubrovnik Royal Gourmeta
10:00 – 18:00 Festival gastronomije s predstavljanjima HORECA izlagača
10:30 Edukacija: Bezalkoholni kokteli, Marijan Maksan
11:30 Master class: Kokteli s niskim udjelom alkohola, Marijan Maksan
13:00 Tehnike i trendovi u pripremi ribe, Željko Neven Bremec i Sokol Prenga, powered by Centaurus & Albakor
14:00 Prezentacijska radionica: DISA gourmet Sourdough kruhovi i focaccia uz kulen i pancetu sljubljeno s vinom
15:00 Master class: Čokolada, Ivana Bradarić, powered by Super Trend
16:00 Akademija rezanja dalmatinskog pršuta, Stevo Karapandža
17:00 Master class: Sljubljivanje pršuta i vina, Stevo Karapandža & Monika Neral
ČETVRTAK, 8. 2. 2024.
10:00 – 18:00 Festival gastronomije s predstavljanjima HORECA izlagača
10:00 Master class: Priprema i plating jela s 3 zvjezdice, Gottfried Bachler
12:00 – 17:00 Natjecanje konobara, chefova, Chef’s table i barista
12:00 Master class: Veganska jela u vrhunskoj gastronomiji, Sokol Prenga
13:00 Prezentacijska radionica: DISA suhe kobasice i tvrdi sirevi sljubljeni s vinom
14:00 Master class: Moderni restoranski deserti, Ivana Bradarić, powered by QimiQ
15:30 Master Class: Sljubljivanje slastica i desertnih vina, Ivana Bradarić & Monika Neral
17:00 Master Class: The perfect cocktail – Stvaranje balansiranog koktela kroz četiri elementa, Dario Grabarić
18:00 Proglašenje pobjednika & Medal ceremony
Poetica story telling & Party
PETAK, 9. 2. 2024.
10:00 – 18:00 Festival gastronomije s predstavljanjima HORECA izlagača
10:00 Master class: Latte Art, Tomislav Stančić IKS
11:30 Smoothie akademija, Dragana Olujić & Marin Vučković
12:00 – 17:00 Natjecanje chefova, Chef’s table i barmena
13:00 Master class: Suhe marinade, Željko Neven Bremec & Petar Vlak, powered by Kotanyi
14:00 Prezentacijska radionica: Della Nonna monoporcije sljubljene s vinom powered by DISA
15:30 Master class: New Wine trends & Slow wine coalition, Monika Neral
17:00 Inspiracija: Izrada dalmatinskog craft gina, Jelena Majić Nosić, powered by Poetica
18:00 Proglašenje pobjednika & Medal ceremony
SUBOTA, 10. 2. 2024.
10:00 Razgledavanje Dubrovnika na hrvatskom i engleskom jeziku
*Za razgledavanje potrebno je prijaviti se na info pultu.