Održana 16. sjednica Gospodarskog vijeća Županijske komore Dubrovnik

528

Pročelnica Upravnog odjela za turizam, gospodarstvo i more Antonela Svilarić prisustvovala je danas u hotelu Adria na 16. proširenoj sjednici Gospodarskog vijeća Županijske komore Dubrovnik.

 

Uz pročelnicu Svilarić ovoj sjednici nazočili su i župan Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić,  zamjenik župana Joško Cebalo,  savjetnik predsjednika Hrvatske gospodarske komore Branimir Kos i direktor Turističke zajednice Grada Dubrovnika Miro Drašković, dok je sjednicom predsjedala predsjednica Županijske komore Dubrovnik, Nikolina Trojić.

 

Okupljenim gospodarstvenicima, poduzetnicima i predstavnicima trgovačkih društava s područja najjužnije hrvatske županije, predsjednica ŽK Dubrovnik Nikolina Trojić ovom je prilikom predstavila rezultate gospodarskih i ekonomskih kretanja za proteklo razdoblje. Istodobno, prezentirani su aktualni trendovi u različitim sektorima gospodarskih grana, izazovi i prepreke poput nedostatka radne snage i potrebe za povećanjem primanja zaposlenika, obzirom na činjenicu kako se ti segmenti snažno održavaju na kvalitetu usluge i ponude. Usuglašeno je, kako  poseban fokus treba usmjeriti na očuvanje pozitivnih pokazatelja i trenutnog stanja u djelatnostima, pružiti podršku poslodavcima i zaposlenicima kroz niz aspekata, kako bi konačan uspjeh bio zadovoljavajuć i učinkovit za sve dionike i destinacije, poglavito kada se radi o turizmu.

 

Župan Nikola Dobroslavić istaknuo je kako rezultati daju dobru perspektivu za uzlet gospodarskih tijekova. Pohvalu je uputio brojnim poduzetnicima i gospodarstvenicima u razdoblju COVID krize, gdje su, kako je naglasio, pokazali svu svoju žilavost, želju za suradnjom i htijenje za oporavkom. Spomenuo je i snažnu ulogu Vlade Republike Hrvatske koja je s paketom mjera za pomoć likvidnosti tvrtki i za održavanje zaposlenosti, dokazala kako vjerno stoji uz njih kao neizostavna potpora. Dotaknuo se župan Dobroslavić benefita koje je Dubrovniku i županiji donio Pelješki most i prometna povezanost, koja je okosnica za budućnost i ključ  za nove prilike, rast i ugled odredišta.

 

Prednosti i rješavanje sporova arbitražom pred Stalnim arbitražnim sudištem pri HGK, u ovoj je prilici predstavio savjetnik predsjednika HGK Branimir Kos, osvrnuvši se u svom izlaganju na pravne postulate i moduse kada je riječ o gospodarstvenicima i rješavanju značajnijih poslovnih problema.

 
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *