Održana konferencija o diversifikaciji dubrovačkog turističkog proizvoda

432

Centar za poduzetništvo Dubrovačko-neretvanske županije organizirao je konferenciju pod nazivom “Budi Kotačić promjene: Diversifikacija dubrovačkog turističkog proizvoda”. U brojnim nacionalnim i europskim istraživanjima detektirani su gorući problemi turizma u Hrvatskoj koji se reflektiraju na Dubrovnik kao jednu od turistički najznačajnijih destinacija. U prvom redu riječ je o prekomjernom turizmu zbog kojeg je Dubrovnik 2017. godine uvršten na listu nepoželjnih destinacija za odmor.

Kroz predavanja i panel raspravu eminentnih hrvatskih stručnjaka u turizmu, predstavljeni su prijedlozi koji su išli u smjeru disperzije ponude izvan povijesne gradske jezgre kako bi boravak u Dubrovniku i okolici bio sadržajniji i poticao posjetitelje da tek jedan dio svog vremena provedu u samom gradu, a ostatak posvete istraživanju županije.

Duboko vjerujući da gospodarstvo, a za Dubrovačko-neretvansku županiju posebno turizam, počivaju na ponudi malih i srednjih poduzetnika direktno ili indirektno povezanih s turizmom, cilj ove  konferencije je potaknuti na promišljanje o dodatnim mogućnostima razvoja svojih proizvoda te formiranju ponude koja slijedi turističku strategiju ka održivom i otpornom turizmu.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *