Održana konstituirajuća sjednica otočnog partnerstva za izradu Teritorijalne strategije razvoja otoka

174

U Orebiću je održana konstituirajuća sjednica radne skupine/otočnog partnerstva za izradu Teritorijalne strategije razvoja otoka.

Na sjednici je jednoglasno za predsjednika skupine izabran zamjenik župana Joško Cebalo, a za potpredsjednicu ravnateljica Zavoda za prostorno planiranje DNŽ Marina Oreb.

Ova radna skupina broji 39 članova, a uz predstavnike Županije, čine je predstavnici jednica lokalnih samouprava s otoka i poluotoka Pelješca te Grada Dubrovnika, predstavnici gospodarstvenika, sveučilišta, gospodarske i obrtničke komore, sportskih i kulturnih udruga, kao i lokalnih akcijskih grupa.

Sukladno Zakonu o otocima, obalno-otočne županije  kroz izradu teritorijalne strategije provode participativni pristup u rješavanju lokalnih problema u kojem proces vode otočni dionici. Na taj način  izravno utječu na kreiranje smjerova razvoja za otoke čime ujedno jačaju društvenu koheziju i kapacitete za strateško planiranje i provedbu projekata unutar otočne zajednice. Kroz izradu strategija odgovara se na mnoge specifične izazove otoka identificiranjem ključnih područja djelovanja te otvaranjem mogućnosti za provedbu ciljanih intervencija i rješavanje lokalnih potreba.

Današnjoj sjednici, uz članove otočnog partnerstva, nazočili su i župan Nikola Dobroslavić, predstavnici Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije te ravnateljica Regionalne razvojne agencije DUNEA Melanija Milić sa suradnicima.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *