Održana sjednica Gospodarskog vijeća ŽK Dubrovnik

274

U hotelu Adria održana je 10. proširena sjednica Gospodarskog vijeća ŽK Dubrovnik.

Sudionicima skupa predstavljen je projekt „Digitalne komore“. Uz optimizaciju postojećih procesa i poslovnih djelatnosti Komore, ovaj projekt omogućiti će izradu novih usluga i servisa te unaprjeđenje postojećih i uvođenje novih projekta.

Digitalna komora je informacijsko-komunikacijska platforma namijenjena poduzetnicima, javnoj upravi i građanima. Sadržava sedam e-usluga, kako bi se poduzetnicima omogućilo lakše i brže poslovanje. Platforma će ih povezati s potencijalnim izvorima financiranja, omogućiti besplatnu edukaciju, sudjelovanje na sajmovima i sl.

„Registracijom na portal digitalnakomora.hr pristupa se informacijama o svim poslovnim subjektima u Republici Hrvatskoj bilo da se radi o općim, poslovnim ili financijskim pokazateljima te statistikama po svim granama, jedinicama lokalne samouprave i sl.“, istaknula je Sanja Šimić, direktorica Centra za digitalnu transformaciju i strateški razvoj HGK.

Također je predstavljen projekt vizualnog označavanja proizvoda i usluga Znakovima kvalitete HGK. Primjena znakova kvalitete doprinijet će povećanju prepoznatljivosti kvalitete usluga i proizvoda MSP-ova čime će se osigurati preduvjeti za povećanje prihoda od prodaje, izvoza i ukupne konkurentnosti i posljedično, doprinijeti stvaranju hrvatskog identiteta na zajedničkom i svjetskom tržištu.

Kroz operativni program Konkurentnost i kohezija poduzetnicima su na raspolaganju bespovratna sredstva za troškove ishođenja znakova kvalitete. Javni poziv traje do iskorištenja sredstava ili najkasnije do 29. lipnja 2020.

Bespovratna sredstva mogu dobiti mikro, mali i srednji poduzetnici za jedan ili više proizvoda ili usluga u 100% iznosu, do maksimalno 75.000 kuna naglasila je Nikolina Trojić, v.d. direktorice ŽK Dubrovnik.

Dokumentacija za prijavu može se pronaći na web stranicama: https://znakovi.hgk.hr/  i https://strukturnifondovi.hr/natjecaji/znakovi-kvalitete/ .

Dana je informacija o otvaranju Predstavništva u Srbiji te Uredima HGK u Sarajevu i Mostaru, koja su institucionalna potpora na terenu, a u cilju osnaživanja gospodarskih veza tvrtki koje djeluju na tržištima Srbije i Bosne i Hercegovine.

Komentari


TAG


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *