Održana svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Lastovo

163

Povodom Dana Općine i blagdana svetog Kuzme i Damjana održana je svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Lastovo.

U ime Dubrovačko-neretvanske županije sjednici su nazočili župan Nikola Dobroslavić, ujedno izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića te zamjenik župana Joško Cebalo.

U svom obraćanju nazočnima župan Dobroslavić pohvalio je rad načelnice Anite Jančić Lešić te istaknuo brojna ulaganja županije na području Lastova.

‘U završnim smo pripremama za raspisivanje natječaja za izbor izvođača radova za projekt rekonstrukcije i nadogradnje luke Ubli, rekao bih kapitalnog projekta, kako za Lastovo, tako i za cijelu našu županiju. Uistinu ulažemo puno u prometnu povezanost, lučku infrastrukturu i naše otoke. Ne mogu ne spomenuti i povijesnu cjelogodišnju liniju Lastovo-Korčula-Dubrovnik koji je po prvi put spojio naš najudaljeniji otok sa županijskim središtem. Na tu liniju iznimno smo ponosni i zahvalni našoj Vladi koja je prepoznala njenu važnost i dala joj podršku. Želim naglasiti i kako će županija nastaviti poticati i potpomagati rad, kako Općine Lastovo, tako i svih naših jedinica lokalne samouprave’, rekao je župan Nikola Dobroslavić naglasivši i kako je županija u ovoj godini izdvojila 300 tisuća kuna za projekte na pomorskom dobru te 260 tisuća kuna za uređenje školskog dvorišta Osnovne škole Braća Glumac na Lastovu.

Uz župana Dobroslavića, okupljenima na svečanoj sjednici obratili su se i dubrovački biskup Roko Glasnović te načelnica Općine Lastovo Anita Jančić Lešić.

Uoči sjednice, župan Dobroslavić i načelnica Jančić Lešić potpisali su ugovor vrijedan 130 tisuća kuna za financiranje Otočkog linijskog cestovnog javnog prijevoza koji se sufinancira sredstvima Dubrovačko-neretvanske županije iz Javnog poziva za financiranje izgradnje i održavanje objekata i uređaja komunalne infrastrukture i programa ujednačavanja standarda vodoopskrbe.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *