OKREĆU SE KAKO VJETAR PUŠE: DDS se u Primorju priklonio “JAJALU” i HDZ-u te makli Program potpora za poljoprivredu

1059
Nezavisna lista Dubrovačko primorje izgubila je većinu u Općinskom vijeću obzirom kako se sada DDS priklonio HDZ-u.
Prije dvije godine Pero Vićan naslikavao se s mladima u Primorju te govorio kako mu je bliži nezavisni Vlaho Mozara, dok je za Knežića govorio  kako će učiniti sve da tog korumpiranog jajala skine s vlasti protiv kojeg će uskoro podnijeti kaznene prijave, a o čemu možete čitati OVDJE
Knežić mu tada nije ostao dužan, te je opleo po Vićanu na svom Facebooku:
– Pričati o javnom i transparentnom djelovanju, a sjedati i dogovarati se sa čovjekom (P.V) kojemu nitko ne može pobrojati afere i sudske procese i koji se hvali koliko je kazni platio za svoje ponašanje je za mene, a mislim i za Primorce tužno i žalosno.
I još usput on proziva druge i govori o nepravilnostima iako se nitko ne može u Primorju sjetiti što nam je pomogao za javni interes (sebi i svojima je privatno zgrnuo puno).
Da nije žalosno bilo bi smiješno…. – napisao je tada Nikola Knežić.
Objavu Nezavisne liste Dubrovačko primorje prenosimo u cijelosti:
Jučer je Nezavisna lista izgubila većinu u Općinskom vijeću i naš Vlaho Mozara više nije Predsjednik Općinskog vijeća. Većinu sada tvore HDZ i DDS.
Gubitak većine nas nije iznenadio, ali ono što nas je iznenadilo i što zaista nismo očekivali je micanje našeg Programa potpora u poljoprivredi. Iza tog programa stoji 6 mjeseci rada, a jedan je od temelja za početak revitalizacije poljoprivrede. No, takva je demokracija.
Iako smo bili svjesni da je odlazak DDS-a prema HDZ-u bilo samo pitanje vremena, vrijeme koje smo imali iskoristili smo van svih očekivanja. Uvijek smo bili dostupni i nikad nikoga ignorirali. Uvijek bili na terenu s vama. Odvezli tisuće kilometara, isprintali tisuće papira, sve iz vlastitog novčanika. U 26 mjeseci održali smo ukupno 22 sjednice na kojima smo donijeli preko 200 odluka. Otvorili smo brojne teme i pokrenuli realizaciju brojnih projekata. Lista koju ćemo sada nabrojati je jako teška i za pročitati, tek onda možete zamisliti koliko je tu truda uloženo:
Komunalni redar, provođenje komunalnog reda, fiktivni birači, zaštita i uređenje prirodnih izvora vode, zabrana bučne gradnje u sezoni, dom za starije i nemoćne, stanovi POS i zbrinjavanje mladih obitelji, transparentnost proračuna, registar i transparentnost svih ugovora, LAG, program potpora u poljoprivredi, natječaji i javni pozivi, subvencioniranje dvorane, Dan Općine za sve umjesto za odabrane, srezali vijećničke i političke naknade, pokretanje istražnih radnji radi CGO, novo trasiranje CGO, jamstva u gospodarenju otpadom na CGO, poduplali naknade za bebe, srezali mobitele i bančenja, prometno povezivanje Primorja, pokroviteljstvo manifestacija u Primorju, aerodrom rudine, nogostupi i pješačka sigurnost, rekordni izdaci za dječja igrališta i terene, rekordni izdaci za sve povezano s djecom i mladima, rekordni izdaci za sport i kulturu, smanjili cijenu vode iz cisterne, realizacija optičkih priključaka, javnost registra nerazvrstanih cesta, javnost prometnog projekta, parking, mjere za proaktivnu komunikaciju, mjere za javnost, otvorenost i transparentnost rada općine, stavljanje u rad javne ustanove u kulturi, uveli kameru u vijeće, apsolutna otvorenost i javnost rada vijeća, transparentne jednostavne nabave…
Kako nabrojati sve ovo, a ne spomenuti same krune rada Nezavisne liste u protekle 2 godine. To su povijesni trenuci kada je svih 20 naselja Općine Dubrovačko primorje dobilo svoje mjesne odbore, kada su konačno odobrena sredstva za vodovod Doli, i naravno kada smo razotkrili golemu korupcijsku hobotnicu u poljoprivredi i postali glavna tema svih nacionalnih i europskih medija.
Sve ovo je proizašlo od jedne skupine mladih i neokaljanih ljudi kojima prije 2 godine nitko nije davao šansu ispred moćne i uhodane stranačke mašinerije.
A sad, idemo dalje, nema predaje!

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *