VIDEO// OLGA MURATTI: Nećemo pristati da uvjeti pod kojima smo pristali na ovu koaliciju ne budu izrealizirani!

741

Nakon današnjeg predstavljanja HDZ-ovog programa za Grad, Olga Muratti, predsjednica HSU-a odgovarala je na pitanja novinara.

Prvo je pitanje bilo njezino šesto mjesto na HDZ-ovoj listi za GV i burnim reakcijama naših sugrađana.

-Ono što prethodi vašem pitanju jest da smo mi stranka ustrojena statutarno, to nije moja odluka, niti nas dvoje-troje. Zna se način na koji se odluke donose. Prvo je županijska organizacija HSU-a donijela jednoglasnu odluku o podržavanju kandidata Nikole Dobroslavića i automatski koaliciju s tom opcijom. Nakon toga su naše općinske organizacije u Pločama i Metkoviću isto donijele tu odluku i na kraju je gradska organizacija donijela tu odluku. Moje je bilo da to provedem. To je posao prve osobe, predsjednice. Nas je vodilo to što smo od Mata Frankovića tražili ono što je bitno za umirovljenike Grada Dubrovnika.

Muratti kaže da su na nekim stvarima inzistirali.

-Naši uvjeti su bili da se završi dom umirovljenika u Gružu, bez obzira što je malih kapaciteta. Naša je teza bolje išta nakon pedeset godina nego ništa. Drugi naš vrlo bitan zahtjev bio je da se ubrzaju radnje i postupci oko početka realizacije projekta doma umirovljenika ispod nove bolnice. Složit ćete se da je to jako bitno i da je to važan projekt. Gradonačelnik Franković je kad smo bili s njim na razgovoru ta dva projekta prihvatio.

Predsjednica gradske organizacije HSU-a navodi kako su tražili i da Grad Dubrovnik da podršku njihovim starim aktivnostima.

-To je ugradnja liftova u stambenim zgradama. Grad to ne može riješiti, ali smatramo ako da tome snažniju podršku, da će onda i ta inicijativa u Saboru, obzirom da je on i saborski zastupnik prije proći. I to naše traženje je prihvaćeno. Radimo i na besplatnom dopunskom osiguranju za najugroženije kategorije umirovljenika. Skupili smo za to preko 100 000 potpisa, ali Vlada nije imala za to sluha. Mi smo od gradonačelnika Frankovića tražili da iznađe mogućnost da Grad krene s tim projektom korak dalje. Moram reći kako smo bili ugodno iznenađeni kad je gradonačelnik to prihvatio i sam je odredio granicu od 3500 kuna. Znači, svi oni koji imaju mirovinu do 3500 kuna imat će besplatno dopunsko osiguranje. Vjerujem kako ćete se složiti da tu nije bilo bitno koga volim ili ne volim i tko mi je ideološki bliži ili dalji. Radi se o umirovljenicima i kad predstavljate tu populaciju, nemamo pravo misliti jesmo li lijevi ili desni.

Muratti je kazala kako su ona i kolegica na listi za GV.

-Nećemo dopustiti da ovo što je obećano i uvjeti pod kojima smo pristali na tu koaliciju ne budu izrealizirani. Umirovljenici su ugrožena kategorija društva, njima je uvijek najteže, moramo kad smo na čelu tih ljudi voditi računa kako god i malim pomacima ići dalje.

 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *