OPĆINSKI ODBOR HDZ-a BLATO: Tražimo hitno razrješenje Tomislava Šeparovića!

198

Priopćenje Općinskog odbora HDZ-a Blato prenosimo u cijelosti:

Općinski odbor Hrvatske demokratske zajednice Blato od Općinskog načelnika g. Ante Šeparovića traži hitno razrješenje Načelnika Stožera civilne zaštite Općine Blato g. Tomislava Šeparovića.

Neprihvatljivo nam je da u doba pandemije koronavirusa, kad svakodnevni broj zaraženih ljudi raste Načelnik Stožera pokazuje nezainteresiranost, nebrigu i neodgovornost na imenovanu dužnost.

Općinski Načelnik Ante Šeparović donio je Rješenje o imenovanju Stožera civilne zaštite Općine Blato 30. lipnja 2021. godine, prema kojem je za Načelnika Stožera imenovan Tomislav Šeparović, direktora Blare d.o.o. Blato.

Zanimljivo je, kako je za navedeno imenovanje javnost saznala više od mjesec dana kasnije i to samo kroz Službeni glasnik Općine Blato, što je neprihvatljivo s obzirom na pandemiju s kojom se svakodnevno nosimo.

Stožer civilne zaštite Općine Blato trebao bi biti stručno, operativno i koordinativno tijelo za provođenje mjera i aktivnosti civilne zaštite u vrijeme pandemije (što je u potpunosti izostalo), za što su odgovorni Načelnik Stožera i Općinski Načelnik g. Ante Šeparović.

S obzirom da Načelnik Stožera od svog imenovanja pa sve do danas (što je gotovo četiri mjeseca) nije održao niti jedan sastanak s nadležnim institucijama kao i ravnateljima ustanova na području Općine Blato, niti jednom istupio u javnost u skladu sa svojim dužnostima Načelnika Stožera i samim time pokazao nezainteresiranost i neozbiljnost prema dužnosti koja mu je dodijeljena, zahtijevamo od Općinskog Načelnika (koji je Načelnika Stožera imenovao) da preuzme odgovornost i razriješi dužnosti Načelnika Stožera g. Tomislava Šeparovića jer u protivnom i on sam snosi političku odgovornost za nerad i za ne postupanje u dosadašnjem periodu.

Općinski odbor Hrvatske demokratske zajednice Blato svjestan je ozbiljnosti situacije u kojoj se nalazimo i ovim putem nudi pomoć Općinskom Načelniku oko imenovanja novog Načelnika Stožera civilne zaštite Općine Blato.

 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *