Osnovnoškolcima i za iduću školsku godinu osigurani besplatni udžbenici, srednjoškolcima sufinanciranje

390
Grad Dubrovnik će i za iduću školsku godinu osigurati besplatne udžbenike osnovnoškolcima sukladno kriterijima propisanim Pravilnikom o uvjetima, postupku i načinu ostvarivanja prava na dodjelu udžbenika za učenike osnovnih škola čiji je osnivač Grad Dubrovnik (Službeni glasnik br. 9/2015).

Za udžbenike dubrovačkim osnovnoškolcima u ovogodišnjem proračunu osigurano je 1.700.000,00 kuna, što je u razini izdvajanja prethodnih godina jer se nabavlja samo dio udžbenika. Planirani iznos tako je za 1,1 milijun kuna manji nego što je potrošeno prve godine provođenja ovog programa (2015.) kada je ukupna  vrijednost nabavljenih kompleta školskih udžbenika iznosila 2.8 milijuna kuna.  

Kriterije za ostvarivanje prava na dodjelu besplatnih udžbenika roditelji odnosno skrbnici mogu provjeriti  u Službenom glasniku – .

Podsjetimo, uz besplatne udžbenike za osnovne škole kojima je osnivač, Grad Dubrovnik osigurava i sufinanciranje nabave udžbenika učenicima/cama srednjih škola čiji roditelji imaju prebivalište na području Grada Dubrovnika najmanje šest mjeseci od dana podnošenja zahtjeva.

Učenicima koji pohađaju jednu od srednjih škola na području Republike Hrvatske nabava udžbenika sukladno Pravilniku sufinancira se uz predočenje originalnog računa za kupnju udžbenika te preostale potrebne dokumentacije koja se traži u zahtjevu, a roditeljima se pokriva stvarna cijena koštanja udžbenika do najvišeg iznosa od 1.000 kuna.

Zahtjev za sufinanciranje nabave udžbenika podnosi se Upravnom odjelu za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Grada Dubrovnika, a u ovu svrhu u Proračunu za 2018. godinu osiguran je iznos od 700.000 kuna. Pravilnik o sufinanciranju udžbenika i obrazac zahtjeva preuzmite na web stranici Odjela – .

Navedenim programima podiže se kvaliteta obrazovanja u Gradu Dubrovnika s osnovnim ciljem uvođenja jednosmjenske nastave u svim osnovnim školama što je u planu rada ove gradske uprave.
 
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *