Otvaranje izložbe ”Pčele-veliki mali čuvari”

236

Dubrovačka baština i Tehnički muzej Nikola Tesla pozivaju Vas na otvorenje izložbe Pčele – veliki mali čuvari prirode. 

Izložba se otvara u ponedjeljak 22. travnja u 12 sati u Ljetnikovcu Bunić-Kaboga, Dubrovnik

O izložbi

Pčele – veliki mali čuvari prirode, putujuća izložba Tehničkog muzeja Nikola Tesla (TMNT) 

Izložba Pčele – veliki mali čuvari prirode, realizira se kao proširenje muzejskog Apisarija – edukativnog odjela Tehničkog muzeja Nikola Tesla (TMNT) sa živim medonosnim pčelama. Ovom pokretnom izložbom sadržaj TMNT-a  postaje dostupniji široj zajednici. 

Izložba je sufinancirana sredstvima Ministarstva kulture i medija RH u sklopu programa za razvoj publike u 2024. 

Izložba Pčele – veliki mali čuvari prirode otvara se u prostoru Ljetnikovca Bunić Kaboga u ponedjeljak, 22. travnja 2024., što je ujedno i Dan planeta Zemlje. Izložba nam približava svijet pčela, sićušnih bića koja izazivaju duboko poštovanje svojom važnom ulogom u očuvanju biocenoze. Pčele kao najvažniji oprašivači ugrožene su pa je izložba i podsjetnik da se aktivnosti za njihovu zaštitu ne smiju odlagati.

Izložba se sastoji od zidnih panela s prikazom razvoja pčelinjeg stana – različitih tipova košnica; uvećanog modela pčele, edukativnih video priloga o pčelama prevedenih i na znakovni jezik, prezentacije pčelarske opreme i pčelinjih proizvoda te nastambe za solitarne pčele. 

Tijekom posljednjeg desetljeća Dubrovnik je prepoznat kao svjetska turistička destinacija što podrazumijeva brojne pozitivne ali i negativne posljedice i trendove, pa je samim time sredina u kojoj je posebno važno i kulturnim sadržajima naglašavati nužnost održivog razvoja i zaštite prirode. 

 Prilikom otvorenja izložbe u Ljetnikovcu Bunić Kaboga, u ponedjeljak 22. travnja 2024. u 12 sati, organizirano je stručno vodstvo izložbom.

Radno vrijeme izložbe u Ljetnikovcu Bunić Kaboga: ponedjeljak – petak: 9 – 15 sati; subotom:  9 – 12.30 sati. 

Ulaz na izložbu se ne naplaćuje, a za grupni posjet potrebno se najaviti info@dubrovackabastina.com ili na 091/333 7003.
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *