Otvorena izložba “Likovni razgovori” Dubrovačke udruge likovnih umjetnika

476

U suradnji s Dubrovačkim knjižnicama, u utorak 17. siječnja 2023., u prizemlju Narodne knjižnice Grad otvorena je izložba „Likovni razgovori“ Dubrovačke udruge likovnih umjetnika (DULU). Dvadeset članova predstavilo se na prvoj ovogodišnjoj izložbi udruge dok su djela nastala tijekom 2022. u tehnici akrila, ulja na platnu i kombiniranoj tehnici. Posjetiteljima na otvorenju obratio se predsjednik udruge Valter Kožul. 

– Ovo je prva ovogodišnja izložba, a predstavlja se naših 20 članova. Pokušali smo ovom izložbom na neki način potaknuti članove da izaberu neke svoje radove kojima karakteriziraju prošlu godinu. Svatko od nas je izabrao neki svoj rad za koji misli da je karakterističan za tu njegovu prošlu godinu iako ima radova koji su nastali u određenom trenutku prije same izložbe. – kazao je Kožul. 

Predsjednik udruge se zahvalio Dubrovačkim knjižnicama na suradnji, Gradu Dubrovniku na financijskoj potpori, svim članovima i onima koji izlažu. Posebne zahvale su upućene svima koji su sudjelovali na organizacij, autorici izložbe i predgovora Silviji Sikavici koja je istaknula: “U izloženim slikama može se vidjeti bogatstvo različitih pristupa, ali i mogućnost međusobnog dijaloga, što ujedno govori i o neprestanom proširivanju vlastitog likovnog pogleda i shvaćanja što jedna slika jest. Stoga je svaki izloženi rad djelo za sebe, jednako važan u svojoj suštini prepoznavanja i otkrivanja u onim temama i motivima te likovnim tehnikama kojima su članovi trenutno individualno zaokupljeni”.

 Na izložbi sudjeluju:  Anto Violić, Dubravka Rathman, Franica Čebirić, Karja Tolja, Luce Đuraš, Maca Lučić, Marijan Fragić, Marijana Hure, Mirica Dubčić, Miroslav Stamatović, Mišo Baričević, Nedjeljka Nene Gligor, Nino Dubčić, Robert Kralj, Pero Skvrce, Rina Anđelić, Silvija Sikavica, Valter Kožul, Vedran Grabovac i Zlata Lučev Perović, a bit će otvorena do petka, 3. veljače radnim danima od ponedjeljka do petka od 8 do 19 sati.




Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *