Panel: Komunikacijski procesi u medijskom prostoru

161

U sklopu Dana medijske pismenosti 2024. u čijem su fokusu ove godine razvoj kritičkog razmišljanja, obrazovanje o umjetnoj inteligenciji i medijska pismenost mladih u kontekstu superizborne godine, Dubrovačke knjižnice organiziraju panel raspravu koja će se održati u utorak, 24. travnja u 18 sati, u Čitaonici Narodne knjižnice Grad

Panel će okupiti goste iz područja medijske komunikacije: dr. sc. Šime Zupčić, komunikolog; Marko Roško, doktorand, glavni fact-checker za DU-CHECK projekt, Centar za provjeru informacija i građansku otpornost i Bruno Lucić, novinar. Svi oni donose bogato iskustvo i različite perspektive o procesima komunikacije u medijskom prostoru.

Cilj je panela pružiti publici dublji uvid u različite uloge koje imaju različiti komunikatori u medijskom prostoru, od novinara do novih medija i umjetne inteligencije, pa sve do čitatelja odnosno medijske publike. Poseban naglasak bit će stavljen na etičku dimenziju ovih procesa, ističući važnost odgovornosti publike u procesu ‘konzumiranja’ informacija.

Prilika je ovo da zajedno istražimo kako razumjeti i kritički promatrati medijske sadržaje, te kako prepoznati njihovu relevantnost i pouzdanost u današnjem digitalnom dobu. 

Dani medijske pismenosti projekt su Agencije za elektroničke medije i Ureda UNICEF-a za Hrvatsku, koji se u suradnji s brojnim partnerima i pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija i Ministarstva znanosti i obrazovanja provodi svake godine u proljeće, od 2018., a svrha mu je promicanje kritičkog razmišljanja, analize i razumijevanja medijskih sadržaja.  .




Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *