PEDIJATRICA MAJCI DJEČAKA S POVIŠENOM TEMPERATUROM: Ne dolazite, strah me koronavirusa!

487

Kako se pojedine institucije ne snalaze u ovoj kriznoj situaciji, pokazuje ne samo rogotinski slučaj, nego nam to potvrđuju i naši čitatelji. Često se žale kako ne mogu dobiti odgovarajuću medicinsku skrb, ako u pitanju nije- infekcija COVID-19.

Od svih tih priča, jedna nam je poprilično zazvonila, jer se radi o sedmogodišnjem dječaku koji je imao simptome: dva dana visoku temperaturu, skoro 40 i malo je kašljao. Roditelji, (podaci poznati redakciji) su se naravno, javili njegovoj pedijatrici i dobili odgovor: “Ne dolazite mi u ambulantu, strah me COVID infekcije. Vodite dijete u bolnicu.” Pedijatrica je navela i kako nemaju adekvatnu opremu u ambulanti za eventualnu zarazu koronavirusom.

Dijete su naravno, odveli u bolnicu, usput izvadili i bris na koronavirus. Stigao je negativan nalaz, a dječak je imao upalu pluća. 

Što da imamo veći broj oboljelih od koronavirusa i da je velika gužva na trijaži OB Dubrovnik? Zar pedijatri u ovo doba ne bi i dalje trebali raditi svoj posao? Hoće li odsada svako dijete s bronhitisom, astmom, upalom grla ili bilo kojom drugom dijagnozom koja uključuje simptome: kašalj, temperatura ili otežano disanje biti odbijeno u pedijatrijskim ambulantama? 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *