Pitali smo za vas: zašto se čekaonica na dubrovačkom kolodvoru zatvara u 22 sata?

201

Dobili smo nekoliko upita čitatelja koji žive u okolici Dubrovnika, a vezano uz čekaonicu dubrovačkog kolodvora. “Dolazi zima i hladnoća, a čekaonica na kolodvoru ne radi u sklopu reda vožnje. Tako dok čekamo međugradske linije treba čekati na kiši i hladnoći sljedeći autobus”, žalio nam se čitatelj koji živi u Dubrovačkom Primorju.

Odgovor smo potražili u “Libertasu”:

“Autobusni kolodvori su kategorizirani pa je tako AK Dubrovnik kategoriziran kao kolodvor B kategorije (za A kategoriju između ostalog nismo imali prostornih mogućnosti), a kolodvori B kategorije nemaju obavezu raditi 24 sata.

Zadnji polazak na međužupanijskoj liniji s AK Dubrovnik je onaj za Zagreb u 22:00 sata. Čekaonica, garderoba kao i javni WC su otvoreni do polaska autobusa u 22:00 sata. Čistačice rade također do 22:00 sata.

Putnici na prigradskim linijama na polascima nakon 22:00 sata mogu koristiti vanjski (pred)peronski  prostor koji je natkriven tako da u tom dijelu uvjeti nisu ništa nepovoljniji od primjerice onih u “običnim” čekaonicama na drugim stanicama na trasi prigradske  linije (Grawe, Žičara itd. ), dapače.

Napomenuli bismo i to da iovako imamo neugodnih iskustava u kasnijim satima rada, od povećane količine otpada (od hrane, pića i slično) po čekaonici i WC-u do incidentih situacija s korisnicima upitnog psihofizičkog stanja, a kako noć odmiče situacije bi bila samo gora.”

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *