Plenković predstavlja Marićevog nasljednika: ‘Fin čovjek, dobro izgleda. Dolazi u punoj životnoj snazi’

838

U tijeku je saborski odbor za financije na kojem je predstavljen prijedlog za iskazivanje povjerenja Marku Primorcu za obavljanje dužnosti ministra financija. Predlagatelj je vlada, a nakon što je ostavku na tu poziciju dao Zdravko Marić. Primorac će na sjednici odgovarati na pitanja članova Odbora, a kandidata za ministra pred Odborom predstavlja premijer Andrej Plenković.

Premijer je prije ulaska na odbor o Primorcu rekao: “Fin čovjek, dobro izgleda, fino priča, razumije što govori, pouzdan. Sad ćete vidjeti što ima za reći”, rekao je Plenković.

Kandidata za ministra odborima predstavlja premijer Andrej Plenković, piše N1.

“Zadovoljstvo mi je da mogu predstaviti kandidata za novog ministra financija. Riječ je o gospodinu Marku Primorcu, izvanrednom profesoru na Ekonomskom fakultetu, on je specijalist za javne financije, za poreznu politiku, za fiskalnu decentralizaciju. Do sada je, uz akademsku karijeru, bio i konzultant Svjetske banke i MMF-a. Ima vrlo značajno akademsko i međunarodno iskustvo, u političkom smislu on je od 2018. do 2020. bio i savjetnik tadašnje predsjednice Republike. Izdvojio bih i njegovu dosadašnju suradnju s Ministarstvom financija, bio je u raznim radnim skupinama koje su se bavile nizom poreznih reformi”, rekao je Plenković u svom predstavljanju kandidata.

“On je isto tako i stručnjak, stručnjak koji dolazi na ovo mjesto u najboljim godinama, u punoj životnoj snazi. Ima 38 godina, isto kao i novi ministar gospodarstva. Oni su ujedno i kolege na Ekonomskom fakultetu. To su ljudi u punoj energiji, s velikim znanjem, ali isto tako značajnim iskustvom, komunikacijskim vještinama i timskim radom, mogućnostima da svojim znanjem i kreativnošću pridonesu A – u provedbi programa Vlade, B – u pronalaženju rješenja za različite krizne situacije s kojima smo suočeni”, dodao je Plenković.

poslovni.hr
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *