Plesna predstava Macbeth u četvrtak na Revelinu

322

U sklopu programa 69. Dubrovačkih ljetnih igara, plesna predstava Macbeth prema Williamu Shakespeareu, u produkciji Bitef teatra i Centra za kulturu Tivat, gostuje u četvrtak, 26. srpnja u 21.30 na taraci tvrđave Revelin. Ova produkcija Macbetha u koreografiji Miloša Isailovića predstavlja nastavak repertoarne politike Bitef Dance Company trupe, koja za cilj ima publici predstaviti nove pravce razvoja plesnog teatra kroz koreografske inscenacije velikih djela svjetske književnosti.

Koreografija Macbetha povjerena je mladom, ali već nagrađivanom koreografu Milošu Isailoviću, koji je u Bitef Dance Companyju ostvario veliki broj izuzetnih plesnih uloga. Miloš Isailović Macbeth doživljava kao priču o unutrašnjoj borbi dvoje ljudi kroz koju Shakespeare upozorava da tko želi vlast pod svaku cijenu nikad nema dobre namjere, i spreman je na sve. Glazbu za predstavu potpisuje Draško Adžić, dramaturgiju Jelena Kajgo, scenografiju Jasmina Holbus, a kostimografiju Slavna Martinović dok su svjetlo dizajnirali Jasmina Holbus i Luka Mihovilović. Sjajni plesači Bitef Dance Companyja su: Ana Ignjatović Zagorac, Uroš Petronijević, Miona Petrović, Nikola Živković, Tamara Pjević, Jelena Bulatović i Andrea Dobrić.

Bitef Dance Company osnovan je 2009. godine kao prva trupa suvremenog plesa u Srbiji vezana za jednu instituciju kulture i koja je omogućila publici da tijekom cijele kazališne sezone može pratiti kvalitetan plesni teatar. Njihove predstave su doprinijele formiranju nove publike koja redovno prati plesni repertoar, a otvorena je i plesna scena za djecu koja za cilj ima najmlađoj publici približiti plesnu umjetnost. Ostvarili su suradnje s nekima od najeminentnijih domaćih, regionalnih i europskih koreografa, poput Edwarda Cluga i njegove plesne predstave Ptice koju je festivalska publika gledala lani na Revelinu. Od djela klasične književnosti do sada su realizirali Shakespeareovog Othella, Danteovu Božansku komediju, Molièreovog Don Juana i već spomenute Aristofanove Ptice. I u ovoj novoj produkciji, temeljenoj na klasičnom dramskom konceptu, Macbeth je samo idejno polazište za razvoj autorovog viđenja suvremenog svijeta, u kontekstu atmosfere koja vlada u ovom čuvenom Shakespeareovom djelu – to je mračni svijet zavjere, zločina, psiholoških devijacija, vlastoljublja i strasti koji će zasigurno privući festivalsku publiku.

Ulaznice za plesnu predstavu Macbeth mogu se kupiti preko festivalskih stranica www.dubrovnik-festival.hr ili servisa www.ulaznice.hr te na blagajni u Festivalskoj palači (Od Sigurate 1), svakim danom od 9 do 21.30 sati kao i na ulazu, dva sata prije početka izvedbe. Svi stanovnici Dubrovačko-neretvanske županije ostvaruju popust od 30% za kupnju ulaznica na prodajnim mjestima.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *