Plesni studio DuPoint premijerno izvodi predstavu “Zvjerotica i lijep”

805

Plesni studio DuPoint će u utorak, 3. svibnja premijerno izvesti predstavu Zvjerotica i lijep u Kazalištu Marina Držića s početkom u 17 i 19 sati.

Predstava Zvjerotica i lijep u produkciji udruge Plesni studio DuPoint razvila se iz klasične svima dobro poznate bajke “Ljepotica i zvijer” francuske autorice  Jeanne-Marie Leprince de Beaumont. U produkciji plesnog studija DuPoint ova priča poprima svoj specifičan smjer, razvija se u nešto novo i nepredvidljivo. Kao i svaka bajka, djeci priča priču o tome kako u životu ne mora sve biti strogo zapisano te kako je najbolje slijediti svoje srce. 

Kako pretvoriti tren u vječnost, kako odgoditi priči kraj, ljubav nek te vodi uvijek, teško je, al’ pokušaj. Sreću kad uspiješ ulovit, vrijeme zaustavit na čas, ljubav vječno živjet će, u njoj je spas.“ (Iz sinkroniziranog filma Ljepotica i zvijer.)  

Iako je ova plesna predstava  prvenstveno namijenjena djeci, obraća se svima koji se bore s nepredvidljivošću svakodnevice.

U predstavi igraju: Astrid Zainul (Ljepotica), Ivan Kolarov (Zvijer), Mia Pasquallichio (Ruža), Lorenco Ferk (Vuk), Gordana Jakuš (Čarobnica), Stipe Šoda i Zlatan Avdić u ulozi Oca , dok ostatak ansambla čine članovi Plesnog studija DuPoint. Naratorica predstave je Petra Bobić, koja je ujedno zaslužna za kostimografiju. Osim nje, autorski tim čine Loreta Prce i Marija Storelli koje su zajedno sudjelovale u pisanju teksta, kao i osmišljavanju koreografija uz Marijanu Katić.

Reprize su na rasporedu u srijedu, 4. svibnja u 17 i 19 sati. Karte se mogu kupiti online i na blagajni Kazališta Marina Držića.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *