Pogledajte kako će izgledati zrakoplov kojim će Vatreni doletjeti u Hrvatsku

396


Kako god hrvatska nogometna reprezentacija odigra u nedjelju protiv Francuske u finalu Svjetskog prvenstva, bit će to povijesni uspjeh za hrvatski sport. Pobjeda, poraz, zlato, srebro, Hrvatima je svejedno, Vatreni su već postali legende, Dalić je već postao heroj generacije, slavlja će biti, a bit će i dočeka kakav još nije viđen u povijesti ovog naroda.

Kad u ponedjeljak sleti hrvatska nogometna reprezentacija u Zagreb prirediti će se svečani doček na kojem se očekuju stotine tisuća ljudi iz cijele Hrvatske.

U zrakoplovnoj tvrtki, Croatia airlinesu, odlučili su ukrasiti čarter avion s kojim će se Dalić sa svojim izabranicima vratiti u Hrvatsku. S porukom “Bravo Vatreni” sletiti će se u Zagreb…

Uostalom, pogledajte nacrt aviona s kojim se vraćaju “Vatreni”¨!

Doček će svoju kulminaciju imati na središnjem zagrebačkom trgu, a također za povijesni uspjeh odlikovat će ih i predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić pozvao je sve ljubitelje nogometa da Vatrene dočekaju te glasnim navijanjem pozdrave i na samoj ruti kretanja povorke od Zračne luke dr. Franjo Tuđman do Trga bana Jelačića, a prema programu poslanom iz njegova Ureda dolazak reprezentacije u zračnu luku očekuje se u 14 sati, a na Trg bana Jelačića oko 14.30 sati.

Autobusi s nogometnom reprezentacijom i stručnim stožerom kretat će se trasom Ulica Rudolfa Fizira – Zagrebačka ulica – Ulica Savezne Republike Njemačke – Avenija Dubrovnik – Avenija Većeslava Holjevca – Most slobode – Ulica Hrvatske bratske zajednice – Ulica grada Vukovara –Savska cesta – Rooseveltov trg – Trg Republike Hrvatske – Frankopanska ulica – Ilica – Trg bana Josipa Jelačića.

Za sve autobuse koji će iz raznih dijelova Hrvatske stizati u Zagreb, osigurana su parkirališna mjesta na površini s istočne strane Zagrebačkoga Velesajma (pored zgrade Ine), a od 8 sati organiziran je i prijevoz ZET-ovim autobusima koji će navijače prevoziti do Glavnog kolodvora.

Vatrene će na Trgu pjesmom dočekati “Zaprešić Boysi”, a uz navijačke pjesme predviđena je i izvedba budnice “Moja domovina” uz puštanje u nebo tisuće crveno-bijelih balona.

Doček Hrvatske nogometne reprezentacije organiziraju Grad Zagreb i Hrvatski nogometni savez, a redatelj je Krešo Dolenčić.

Prema najavi iz Ureda predsjednice, Grabar-Kitarović na Pantovčaku će u 17.30 sati uručiti odlikovanja i priznanja Republike Hrvatske izborniku, igračima i članovima stručnog stožera Hrvatske nogometne reprezentacije te članovima delegacije Hrvatskog nogometnog saveza uz prigodno obraćanje.

dnevno.hr


TAG


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *