Pokrenuto javno savjetovanje za Akcijski plan Programa Poštujmo Grad

143

Grad Dubrovnik poziva sve zainteresirane da u okviru Javnog savjetovanja u narednih mjesec dana iznesu svoje prijedloge i primjedbe na Nacrt Akcijskog plana Programa ‘Poštujmo Grad!’ za razdoblje do 2025. godine.

 

Razmatrajući kritičan trenutak u kojem se nalazi razvoj turizma u svijetu, Republici Hrvatskoj, a posebice gradu Dubrovniku, s izazovima koji zahtijevaju učinkovite i dinamične odgovore, ovaj Nacrt Akcijskog plana sagledava vrlo zahtjevnu situaciju u kojoj se turistički sektor, ali i cijela lokalna zajednica i ekonomija nalaze. Plan predlaže integrirani strateško-razvojni, provedbeni, tehnološki i financijski okvir odgovora na ključne izazove, pitanja i potrebe, korištenjem kombinacije kratkoročnih, srednjoročnih i dugoročnih intervencija koje bi omogućile mjerljiv pomak prema održivijem i odgovornijem turizmu i lokalnom razvoju.

 

Projekt ‘Poštujmo Grad!’ pokrenut je kao strateški istraživačko-razvojni i inovacijski projekt za iznalaženje modela i rješenja održivog razvoja Grada Dubrovnika i gravitirajuće regije s naglaskom na inovativni, održivi i odgovorni turizam. Opći cilj ovog programa jest stvoriti pretpostavke za unapređenje kvalitete življenja i boravka svih stanovnika i gostiju grada Dubrovnika.

 

Javno savjetovanje ostaje otvoreno od 03. kolovoza do 02. rujna 2021. godine, a do kada svi zainteresirani mogu dati svoje prijedloge i sugestije na tekst Odluke na e-mail adresu: vmargaretic@dubrovnik.hr, s naznakom ”Javno savjetovanje – Nacrt Akcijskog plana Programa Poštujmo Grad! za razdoblje do 2025. godine”. Tekst Nacrta Akcijskog plana dostupan je OVDJE .

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *