POKUŠAJTE I OVO: Tradicionalni, narodni pripravak protiv migrene

501

Migrena je funkcijska vaskularna paroksizmalna glavobolja koja se javlja periodično i obično zahvaća polovicu glave pa govorimo o hemikraniji. Bol je često praćena mučninom, povraćanjem i poremećajem vida.

Prije napadaja često se javlja aura – prodromalni znak ili predsignal prije pravog migrenskog napadaja, a može trajati nekoliko minuta do najviše sat vremena.

Najčešći oblici aure su: scintilirajući skotom (bljeskajuća točkica u vidnom polju), jednostrani ispadi vidnog polja, jednostrani poremećaji osjeta ili motorike u ekstremitetima ili poremećaji govora.

Ljudi koje pate od migrene znaju da je riječ o jakome bolu. Ona vas može onespokojiti. Može vam smanjiti kvalitetu življenja,

Malo tko zna da postoji metoda tradicionalne i narodne medicine, koja je u današnje vrijeme više kritizirana, nego podržana. Na vama je da odlučite, ali ništa ne košta da pokušate.

Sastojci:

  • limunov sok
  • sol
  • voda

Priprema:

Kao prvo, trebate izabrati sol. Idealno je da bude visoke kvalitete. Najbolja je himalajska kristalna sol jer je veoma obogaćena mineralima. Ta sol sadrži 84 elementa, što je više nego dobro, ako se u obzir uzme činjenica da ih znanost poznaje 118.

Sol vas može spasiti glavobolje, migrene, povećati nivo serotonina u krvi, ojačati živčani sustav, normalizirati kiselost organizma.

U čašu ulijte sok 2 svježe cijeđena limuna. Dodajte 2 kavene žlice soli. Promiješate, prebacite u veću posudu i u to dodajte 200 ml vode. Napitak promiješajte i ispijte u jednom gutljaju.

Iako je lošeg okusa, ovaj napitak djeluje trenutačno. Za samo nekoliko minuta mogli biste osjetitie veliko olakšanje, a bol će postupno početi jenjavati.

Napomena:

Napitak se ne preporučuje osobama s visokim tlakom.

Dnevno.hr

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *