POLOŽENI VIJENCI NA BONINOVU! Potrebica: Odajemo počast svima koji su stvorili samostalnu Hrvatsku (FOTO)

397

Uoči Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana branitelja polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća jutros je kod Spomen križa na groblju Boninovo odana počast svim poginulim braniteljima i stradalim civilima u Domovinskom ratu. Vijence su između ostalih položili zamjenica župana Žaklina Marević, predsjednica Županijske skupštine Vilma Kosović, gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković te njegova zamjenica Jelka Tepšić.

Predsjednik Gradskog vijeća Marko Potrebica kazao je kako današnji dan budi sve one pozitivne emocije.

– Dan pobjede i domovinske zahvalnosti sam po sebi govori, kad su hrvatski branitelji pod vodstvom predsjednika Franja Tuđmana konačno vratili hrvatski teritorij Knina i tako zvane Republike Srpske Krajine. To je dan koji će sigurno ostati u kolektivnoj memoriji u budućnosti – rekao je Potrebica dodavši kako je ovo dan kad se sjećamo svih onih koji su položili i živote, ali i onih koji su bili spremni položiti živote za domovinu.

– Sretan sam i zadovoljan što će se danas prvi put u Gradu to proslaviti na jedan doličniji način jer danas nije samo dan sjećanja, nego i proslave i odavanja počasti svima koji su stvorili samostalnu Republiku Hrvatsku.

Zamjenica župana Žaklina Marević, poručila je obiteljima poginulih branitelja kako će oni zauvijek živjeti u našim srcima i da će se truditi kako bi mlađim naraštajima prenijeli važnost ovakvih događaja po čemu je ovaj dan i poseban.

Vijenci su također položeni i kod Spomenika pobjedi na lokalitetu Vjetreni mlin u Stupi u Dubrovačkom primorju.

Misa zadušnica služit će se sutra u dubrovačkoj Katedrali u 20 sati.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *