Pomorsko-tehničkoj školi Dubrovnik MMPI dodijelilo gotovo pola milijuna kuna za nabavu opreme

136

Na temelju provedenog Javnog poziva za održavanje školskih brodova srednjoškolskih pomorskih učilišta i opremanje obveznom opremom u skladu s odredbama STCW konvencije za 2019. godinu, Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture dodijelilo je Pomorsko-tehničkoj školi Dubrovnik bespovratna sredstva za nabavu opreme u vrijednosti od 484 tisuće kuna. Odobrenim sredstvima u školi se realiziraju četiri projekta opremanja i nadogradnje sustava i alata potrebnih za izvođenje nastave u strukovnim kabinetima: GMDSS software i računalna oprema, nabava tokarskih strojeva, nadogradnja navigacijskog simulatora i opremanje kabineta za nastavu hidraulike i pneumatike.

Dubrovačko-neretvanska županija kao osnivač Škole prepoznala je vrijednost navedenih projekata i nužnost ulaganja u školsku opremu, uređaje i alate za kvalitetnije izvođenje strukovne nastave. Odlukom Županijske skupštine iz ožujka 2019. Pomorsko-tehničkoj školi osigurana su sredstva za rashode za nabavu proizvedene dugotrajne imovine i dodatna ulaganja za kapitalne projekte. Dio sredstava u iznosu od 50 tisuća kuna namijenjen je sufinanciranju projekata Škole i Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Nakon obavljenog postupka nabave i odabira najpovoljnijih ponuda, tijekom ljeta se očekuje ugrađivanje i instaliranje opreme, strojeva i alata te osposobljavanje nastavnog kadra kako bi sve bilo spremno za novu školsku godinu. Realizacijom projekata stvaraju se bolji uvjeti rada za stjecanje strukovnih znanja i vještina učenika, osuvremenjuje se nastava prema zahtjevima STCW konvencije i propisanih strukovnih kurikuluma.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *