POMOZIMO MILENI! Hrabra žena bori se s multiplom sklerozom i karcinomom 4. stupnja dobivenog u trudnoći….

541

Milena Barbir, neustrašiva majka i supruga iz Stabline pokraj Ploča, u zadnje je 3 i pol godine imala četiri teške operacije, na splitskoj Onkologiji primila je 50 doza kemoterapije, a na Radiologiji u Zagrebu preko 30 doza zračenja. Životna borba ove 38-ogodišnje žene-heroja ulazi u najdramatičniju, odlučujuću fazu i treba pomoć svih nas. Odmah!

Mileni je za vrijeme trudnoće 2019. godine dijagnosticiran karcinom 4. stupnja, a nakon niza operacija, kemoterapija i zračenja, stanje joj se u posljednje vrijeme pogoršalo, jer su se iscrpile  sve moguće dostupne regularne metode liječenja.

Preostale su joj samo alternativne metode liječenja koje još uvijek nisu ušle u postupak redovitog liječenja onkoloških pacijenata, što znači da su dostupne jedino u slučaju plaćanja kompletnog postupka. Cijena jedne od takvih metoda koja je dostupna u Hrvatskoj, konkretno  u Zagrebu je oko 40 tisuća eura. To je iznos koji se želi prikupiti u humanitarnoj akciji „Pomozimo Mileni“, koju organiziraju Udruga Lađara Stabline i Mjesni odbor Stablina.

Stoga se pozivaju sve institucije i svi ljudi dobre volje da se uključe u ovu humanitarnu akciju solidarnosti, zajedništva i dobrote.

U tu svrhu otvoren je poseban račun u HPB banci:

IBAN: HR5823900011500248260

Poziv na broj: 99

Račun je aktivan od ponedjeljka.

Na ime Udruga lađara Stablina

Uz naznaku „Pomozimo Mileni „

Sva eventualna pitranja u svezi ove humanitarne akcije možete postaviti na:

Mob: 098 427668, 095 562 0334

Nevjerojatna životna bitka Milene Barbir počinje kada je imala 27 godina, baš na rođendan, kada joj je dijagnosticirana multipla skleroza (MS), nakon što ju je na bolničke pretrage zbog problema sa vidom na lijevom oku, uputila njena oftalmologinja. Bio je to potpuni šok, koji je iz temelja promijenio njen život. Neurološki pregledi i relapsi, terapija koju je u obliku injekcija svake druge večeri davala sama sebi kod kuće, postale su Milenina svakodnevica. „Odlučila sam se boriti i bolest je, hvala Bogu, došla u fazu remisije. Tri godine kasnije upoznala sam svog supruga. Činilo mi se kao da sam potpuno ozdravila i živjela sam punim plućima. A onda je došla 2019. godina“, prisjeća se Milena. Bilo je proljeće, dugi sunčani dani, svi preduvjeti za dobro raspoloženje. „A ja se nisam dobro osjećala. Otišla sam na gastroskopiju i nalaz je pokazao gastritis. Odradila sam terapiju, ali stanje je bilo još gore. Izgubila sam na težini, ostajala sam bez snage i zraka u plućima. Bila sam na brojnim pretragama, pa tako i na ultrazvuku u Splitskom KBC-u, koji je pokazao sa sam trudna 12 tjedana.  Bila sam presretna! Doktori su vjerovali da je moje trenutno stanje posljedica trudnoće. No, kada sam došla kući stanje se samo pogoršavalo i opet sam završila u bolnici, gdje su me poslali na magnetnu rezonancu abdomena. Istu večer dobila sam nalaz. Sjećam se kad su me pozvali u bolničku ambulantu i priopćili mi vijesti: “Milena, magnet je pokazao tumorske tvorbe… potrebno je obaviti hitnu operaciju. Bit će ujutro… želite li koga nazvati?” Nisam mogla vjerovati. Strah i bol potpuno su me obuzeli. Nazvala sam supruga, ali nisam mogla govoriti. Liječnica je razgovarala s njim. Došao je odmah u bolnicu, kao i moj otac. Zagrlio me, tješio i hrabrio. Plakali su. I on i moj otac, prisjeća se Milena, kojoj je tako u kolovozu 2019. godine, u trećemu mjesecu trudnoće, operiran tumor debelog crijeva u četvrtom stadiju s metastazama na jetri i limfnim čvorovima….

Priču o hrabroj Mileni donosi portal Rogotin.hr, a cijelu priču možete pročitati ovdje.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *