Poseban obiteljski doživljaj uz plesnu predstavu Crtić

559

U sklopu programa 69. Dubrovačkih ljetnih igara bit će izvedena plesna predstava Antona Lachkyja Crtić namijenjena djeci od šest i više godina te njihovim obiteljima, u subotu u 21.30 sati na taraci tvrđave Revelin. Crtić je dobitnik nagrade belgijske ministrice kulture Alde Greoli za 2017. godinu.

 

Budući da nikada nije prerano za uživati u veličanstvenom, očaravajućem i vrhunskom plesu, Anton Lachky radi koreografije koje djeci oduzimaju dah. Glazba u predstavi epska je avantura koja uključuje skladbe Bacha i Mozarta, koje i danas diraju publiku. U ovoj fantastičnoj priči četiri lika bivaju opsjednuti svojim unutarnjim kreativnim demonima, proizvodeći pritom zabavan vrtlog plesa, glazbe i igre. Poneseni veličanstvenim prepletom zvukova, likovi sudjeluju u grandioznim tiradama i začaranim plesovima na pop glazbu i klasične arije.

 

Anton Lachy svoju je karijeru započeo u predstavi Ma slavnog Akrama Khana. S dvadeset godina već je proputovao svijet i plesao u 48 zemalja. Nekoliko godina kasnije suosniva plesni kolektiv Les SlovaKs koji je sa svoja tri projekta ostvario svjetsku slavu. Danas je priznati koreograf koji surađuje s nekim od najznačajnijih umjetničkih institucija na svijetu poput Göteburške opere, BodyTraffic Companyja iz Los Angelesa, Venecijanskog bijenala, Scottish Dance Theatera i drugih. Hrvatsko gostovanje plesne skupine Antona Lachyja s predstavom Crtić rezultat je suradnje Dubrovačkih ljetnih igara i Festivala plesa i neverbalnog kazališta Svetvinčenat gdje će plesna predstava također biti izvedena odmah nakon Dubrovnika.

 

Osim ove plesne predstave, 69. Dubrovačke ljetne igre donose još obilje sadržaja za djecu u sklopu programa za razvoj publike Ključevi od Grada. Dubrovački glazbenici u Sponzi će izvesti Saint-Saënsovo djelo Karneval životinja namijenjeno djeci, čuvena dubrovačka pripovjedačica bajki Jasna Held u crkvici sv. Stjepana u Pustijerni pripovijedat će narodne priče i bajke iz okolice Dubrovnika, Nenad Sinkauz će voditi glazbenu radionicu Tvornica zvuka na kojoj će djeca učiti o osnovama improvizacije, a kustosice Kuće Bukovac, Lucija Vuković i Helena Puhara vodit će likovnu radionicu na temu percepcije suvremene umjetnosti.

 

Plesna predstava Crtić traje 50 minuta, a ulaznice su dostupne na blagajni u Festivalskoj palači (Od Sigurate 1), svakim danom od 9 do 21.30 sati, te na lokaciji izvođenja programa dva sata prije početka. Svi stanovnici Dubrovačko-neretvanske županije ostvaruju popust od 30%.


TAG


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *