Posjet Varaždinskoj županiji, suradnja dviju županija se nastavlja

391

Župan Nikola Dobroslavić i pročelnica UO za poslove Župana i Županijske skupštine Žaklina Marević posjetili su Varaždinsku županiju te se u Županijskoj palači sastali s varaždinskim županom Anđelkom Stričakom i njegovim suradnicima.

Tom prilikom je župan Stričak, zajedno s direktorom TZ Varaždinske županije Goranom Mališem, goste proveo kroz novi Centar za posjetitelje u Županijskoj palači, a susret je bio prilika i za rezimiranje dosadašnje suradnje između dviju županija.

Kako su istaknula obojica župana, Dubrovačko-neretvansku i Varaždinsku županiju povezuje puno toga, od brigade Tigrova koji su branili Južno bojište, pa sve do OPG-ova s varaždinskog područja koji se predstavljaju na Mediteranskom sajmu, ali i turista koji sada ne dolaze samo sa sjevera na jug već je i sve više onih s juga koji posjećuju Varaždinsku županiju.

U sklopu posjeta Varaždinskoj županiji, župan Dobroslavić i pročelnica Marević posjetili su i Općinu Vidovec te, zajedno s ostalim uzvanicima i ministricom poljoprivrede Marijom Vučković, sudjelovali na otvaranju 25. Zeljarijade. Radi se, naime, o turističkoj, kulturnoj i gospodarskoj manifestaciji posvećenoj zelju, kojemu je EU dodijelila oznaku zaštite izvornosti i koje je zaštitni znak ovoga kraja.

Župan Dobroslavić tom se prigodom i obratio nazočnima te istaknuo kako kolega Stričak ovu lijepu županiju vodi vrlo uspješno. Isto vrijedi, rekao je župan, i za kolegu Bruna Hranića, mog kolegu iz Europskog odbora regija, i ja mu na tome čestitam. “Čestitam vam i na tome što ste za svoje daleko poznato varaždinsko zelje dobili zaštićenu oznaku izvornosti, ali i što imate vrlo kvalitetnu poljoprivredu koju podupiru naša Vlada i Ministarstvo poljoprivrede.”, zaključio je župan Dobroslavić.
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *