Posjetili smo jedno sasvim drugačije mjesto: Sportsko rekreacijski centar Ajdinovići

507

“Putovanje je više od gledanja znamenitosti, to je duboka i trajna promjena ideje življenja”. Svi imamo obaveze, utrku s vremenom i novcem i nekako nam najmanje ostaje vremena za nas. Ono što mnogi od nas vole je putovati, vidjeti različite običaje, kulture, upoznati nove ljude, doživjeti nešto sasvim drugačije. Imali smo prijateljica i ja drugi plan, trebale otputovati u Njemačku i Nizozemsku, ali put nije bio zagarantiran, nego se čekao odaziv putnika i na našu žalost, nije ih se skupilo dovoljno. Nakon par dana googlanja, odlučili smo se nas četvoro na nešto sasvim drugačije od gledanja izrade klompi, obližnju nam Bosnu i Hercegovinu i Sportsko-rekreacijski centar Ajdinovići.

Ajdinovići se nalaze nadomak gradića Olovo, nekih sat vremena vožnje od Sarajeva. Imaju all inclusive program, što znači noćenje i sve obroke uključene u cijenu te u sklopu kompleksa pizzeriu i kafić u kojima je za vas sve besplatno! U cijeni imate i spa, odnosno bazen, jacuzzi, parnu i finsku saunu i teretanu. Nas su privukli ostali sadržaji, kao što je paintball, jahanje konja, vožnja quadom, a te usluge, kao i masažu u spa centru platili smo posebno.

Ajdinoviće krasi prvenstveno prekrasna priroda i nesvakidašnji mir. Centar se raširio na velikim livadama i poljima, okružen šumom. Za djecu je ovo raj na zemlji, igrališta, trampolini, tobogani i naravno, zoo sa domaćim životinjama. Osoblje je vrlo ljubazno, hrana odlična, raznovrsna, ne mogu se posramiti ni ponudom za vegeterijance i vegane. Redale su se tu bosanske pite, uštipci, namazi, mesna i riblja jela i povrće na sve moguće načine, salate sve do nekoliko vrsta dezerta. Tu je ležao razlog našim dobivenim kilogramima tijekom ovog vikenda.

Ovo je mjesto u kojem vam ne može biti dosadno. U petak smo odmah rezervirali aktivnosti koje smo željeli isprobati, a onda umorni od puta krenuli u spa centar. Naručili smo se na masaže, ležali u jacuzziju, znojili se u saunama. Ono što je drugačije u ovom dijelu centra, a što bi trebalo biti opuštajuće i relaksirajuće je što se masaža odvija na samom bazenu, pa čujete sve ono što se događa na bazenu, djecu, roditelje, skakanje u bazen, što u drugom spa centru ne bi moglo biti moguće niti dopustivo. 

Drugog dana našeg vikenda odabrali smo prvo vožnju quadovima koja traje nekih sat vremena, idete kroz šumu, za vodičem i to je neponovljivo iskustvo, posebno za one koji se za ovo odluče prvi put. Nakon kave u “Štali”, (gdje možete dobiti i onu ukuhanu), zaigrati pikado ili bilijar (i to smo radili), krenuli smo na jahanje konja. To nas je također oduševilo, kao i čovjek koji nas je vodio. Svaki konj ima svoje ime, divno ih paze, a poseban je doživljaj bio kad je ždrijebe jedne kobile koja je išla s nama u đir, neprestano kaskalo za nama. Kao treću opciju izabrali smo paintball, sakrivali se iza bunkera, pucali, smijali se.

Ukoliko vas ništa od toga ne interesira, možete izabrati odbojku na pijesku, nogomet, tenis, trampolin, pa i skakanje u vrećama. 

Imali smo još jedan problem, iako smo se informirali, dobili smo druge informacije, pa nismo sve ekstra usluge mogli platiti kreditnom karticom, nego samo markama, jer na recepciji nema mjenjačnice. Htjeli smo staviti sve ekstra usluge na sobu, ali to nije bilo moguće. Htjeli smo dobiti i malo boje, ali solarij nije radio, a za slanu sobu morate se naručiti dan ranije, kako bi se ona zagrijala, jer je gosti svakodnevno ne traže. 

Sve u svemu, ovo je bio predivan vikend, koji bismo rado ponovili. Centar se prema navodima osoblja i dalje širi, zimi će postojati mogućnost i skijanja, sanjkanja, ski lifta, čak će i napraviti jezero koje će imati šank u sredini. Ovo je mjesto koje ima puno potencijala, osoblje je nasmiješeno i simpatično i čini se kako zbilja vole posao koji obavljaju. Neke male propuste koje smo uočili za vrijeme našeg boravka tamo ćemo zanemariti jer smo se sjajno proveli! Naše su kritike dobronamjerne jer zbilja želimo da ovaj centar zaživi u punom sjaju.

S.R.C.A. vidimo se opet!

 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *