POSLODAVCI IZ IRSKE STIGLI PO JOŠ HRVATSKIH RADNIKA: Razgovarali s više stotina kandidata, evo koje struke su najtraženije

202

Čak 370 kandidata sastalo se oči u oči s poslodavcima ne bi li pronašli novi posao

Više stotina kandidata jučer je u Splitu napravilo veliki korak prema selidbi u Veliku Britaniju ili Irsku. Naime, nakon što su u agenciji za zapošljavanje Action Recruitment iz Irske ‘pročešljali’ okonjih pet stotina životopisa kandidata za poslove u turizmu i ugostiteljstvu iz cijele Hrvatske, u srijedu se njih 370 sastalo oči u oči s poslodavcima ne bi li pronašli novi posao, piše Slobodna Dalmacija.

U jednom splitskom hotelu, u kojem su se razgovori vodili, pojavili su se predstavnici najvećih i najuglednijih hotelskih grupacija iz Irske i Ujedinjenog Kraljevstva i čini se da su i oni, ali i potencijalni radnici vrlo zadovoljni ovim susretom.

“Mnogo je sličnosti između Hrvatske i Irske. Obje se zemlje nalaze uz more i imaju razvijen turizam, stoga je bilo logično ovdje potražiti kadrove koji su nam potrebni. Osim toga, Hrvati su poznati kao vrlo srdačni ljudi, što je u turizmu jako bitno”, rekao je za Slobodnu vlasnik agencije Action Recruitment Noel Cafferkey.

Hrvati poznati kao marljivi radnici

Otkriva da je u Splitu bilo osmero poslodavaca iz Irske i troje iz Velike Britanije koji imaju više od 500 otvorenih i odmah dostupnih radnih mjesta. “Hrvati su u Irskoj poznati kao jako marljivi i lojalni radnici koji govore dobar engleski, koji su dosta ambiciozni, i zato su vrlo cijenjeni i traženi”, objašnjava Cafferkey.

Jezik, želja za stalnim učenjem novih vještina i snažna volja bili su glavni kriteriji koje su kandidati morali ispuniti. “Ako radnik ima pravi stav prema poslu, može sve. Naravno da je poželjno biti kvalificiran i govoriti dobar engleski, imati iskustva, međutim, tko želi raditi, tko je inteligentan i spreman učiti, on će brzo usvojiti znanja u struci i napredovati”, govori vlasnik agencije.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *