Potpisan ugovor o dodjeli sredstava Zajednici tehničke kulture

435

Predmet Ugovora je provođenje i praćenje programa te financiranje udruga tehničke kulture koje su ostvarile financijska sredstva od strane Grada Dubrovnika, sukladno Programu javnih potreba u tehničkoj kulturi Grada Dubrovnika za 2018. godinu Od ukupne godišnje vrijednosti ugovora u iznosu od 664.900,00 kuna na djelatnost Zajednice tehničke kulture otpada 232.700,00 kuna, dok se djelatnosti udruga i posebni projekti financiraju sa 432.200,00 kuna.

Pred sam čin potpisivanja ugovora održan je i sastanak u kojem su sudjelovali zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić, pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Dživo Brčić i tajnica Zajednice tehničke kulture Jelena Vlahović. Tom prigodom čelnici Zajednice gradonačelniku i suradnicima pobliže su predstavili aktivnosti koje Zajednica kao koordinator provodi, prezentirali uspjehe dubrovačkih klubova i učenika u različitim djelatnostima. 

Razmotrene su brojne prilike za poboljšanje uvjeta rada udruga tehničke kulture, posebno potreba za višenamjenskim prostorom koje bi mogle koristiti brojne udruge, primjerice iz djelatnosti informatike, modelarstva, robotike i brojnih drugih.

Gradonačelnik je pohvalio rad Zajednice tehničke kulture i udruga članica jer svojim aktivnostima značajno doprinose razvijanju i promicanju tehničke kulture na području Grada, a mlade polaznike obrazuju i potiču ih na stvaralački i znanstveni rad. Istaknuo je kako Grad Dubrovnik stoji na raspolaganju za značajniju financijsku i logističku potporu Zajednici.

Članstvo Zajednice tehničke kulture Grada Dubrovnika broji 21 udrugu, šest klubova mladih tehničara pri osnovnim školama i tri učeničke zadruge, a procjenjuje se da godišnje u različite programe i aktivnosti kojima Zajednica koordinira bude uključeno i do 1000 djece.
 
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *