Potpisom podupirete nužna istraživanja na području Dubrovačko-neretvanske županije zbog velikog broja žena oboljelih od karcinoma dojke

372

Potpisom podupirete nužna istraživanja na području Dubrovačko-neretvanske županije zbog velikog broja žena oboljelih od karcinoma dojke, potpisi će biti upućeni gradskoj upravi Dubrovnika.

Ova ispitivanja su dugotrajna i veoma skupa, te treba imati izrađen vrlo detaljan plan. Ispitivanja vrše licencirani laboratoriji mjereći: (zrak, vodu, zemlju…itd); kako u zimsko tako i ljetnom periodu. Jednako tako se uz pomoć meteorologa utvrđuje gdje treba postaviti mjerne postaje. “Kancerogeni policiklički aromatski ugljikovodici, a neki su i topljivi u vodi, dok kod teških metala treba napraviti popis po elementima, ali to ovisi o sastavu u gorivu…itd.” –  to su neka od mogućih odgovora toksikologa na upite i sve veću zabrinutost po zdravlje ljudi, jer po nekim istraživanjima broj oboljelih je veći nego u cijeloj Hrvatskoj, napisala je organizatorica ove peticije, Jadranka Barač.

Peticiju možete potpisati OVDJE

 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *