Potrebica ususret sjednici GV: Ne očekujem velike prijepore, već kvalitetnu raspravu

354

S početkom u 16 sati, započinje peta po redu sjednica gradskog vijeća. Što vijećnike danas očekuje, a što javnost može očekivati pitali smo predsjednika gradskog vijeća Marka Potrebicu koji nas je kroz par rečenica uveo u današnju sjednicu. 

-Ovo je peta sjednica gradskog vijeća iz razloga što ne želimo da nam sjednice imaju previše točaka jer se onda vijećnici ne žele kvalitetno pripremiti. Izuzetak su naravno prve sjednice, jer smo ipak bili u zaostatku. Današnja sjednica se sastoji od 14 točaka dnevnog reda i imamo još dvije točke u najavi od strane gradonačelnika. Zamolio je zbog žurnosti da ih uvrstimo u dnevni red ove sjednice, a mislim da će na današnjoj sjednici biti jedna kvalitetna rasprava – kazao je Marko Potrebica.

Na današnjoj sjednici će se između ostalog ponovno raditi rebalans proračuna. 

– Međutim ovo je isto tehnički proračun, iako je on pravi rebalans, a zovemo ga tehnički iz razloga što se radi prilagodba novim odjelima. Onaj rebalans proračuna u pravom financijskom smislu gdje će se vidjeti projekti do konca godine bit će negdje sredinom listopada, kada će se sazvati nova sjednica gradskog vijeća – kazao je Potrebica. 

Naravno, bit će priče i o dječjim vrtićima, ali i raznim povjerenstvima. 

– Također će se stvoriti preduvjeti za ispunjavanje zakonskih obveza pri razdvajanju dječjih vrtića. Temeljem zakona trebamo imati tri dječja vrtića, jedinice dječjih vrtića, ne samo jednu – kazao je Potrebica te istaknuo da to nije točka dnevnog reda već prijedlog plana mreža dječjih vrtića. 

– Drugo će biti razna povjerenstva koja su važna da bi pogotovo u Odjelu za društvene djelatnosti radili ovaciju pristiglih programa za natječaj. Primjerice za skrb o Domovinskom ratu, razni projekti, manifestacije, socijalne i zdravstvene skrbi Domovinskog rata. Povjerenstva će dodjeljivati sredstva, to su uobičajene točke kao i svake godine – kazao je.

Potrebica ne očekuje velike prijepore na sjednici osim što je gradonačelnik najavio kako će svim gradskim vjećnicima dostaviti reviziju Sanitata pa vjeruje da će svih u vjećničkim klupama dočekat revizija o poslovanju Sanitata. 

-Ono što je i medijima ali i javnosti najzanimljivjie su vijećnička pitanja, gdje će vijećnici moći postaviti pitanja gradonačelniku o svemu što ih zanima – zaključio je Potrebica.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *