Povodom Dana branitelja: Članovi Streljačkog društva Dragovoljac Mokošica organizirali otvoreni turnir

1092

Danas se u Mokošici povodom Dana branitelja Dubrovnika po deseti put u organizaciji Streljačkog društva Dragovoljac Mokošica održao turnir u streljaštvu.

-Tijekom jutra smo imali kategorije mlađih kadetkinja i kadeta, kadeta i kadetkinja i juniora i juniorki. Od 16 sati kreću seniori i seniorke, a proglašenje je u 19 sati, nakon čega slijedi druženje, kazala nam je predsjednica ovog dubrovačkog sportskog kluba, Žana Bonačić.

Bonačić je ponosna na činjenicu kako su na turnir pristigli i igrači iz cijele Hrvatske.

-Osim naših Župljana iz Streljačkog društva Župa dubrovačka, tu su gosti iz Dalmacija Cementa iz Solina, kao i Pločani, potom igrači iz Belog Manastira, koji su osim što su članovi streljačkog društva i članovi njihove braniteljske udruge. Oni su ujedno i gosti našeg gradonačelnika, pa će ostati do Dana branitelja i pokloniti se poginulima za ovaj kraj.

Na turniru se očekuje šezdesetak sudionika, jer je turnir otvorenog tipa, što znači da sudionici ne moraju biti samo članovi nekog streljačkog društva. Otvoren je, kako kaže Bonačić, za sve ljude, građane koji žele osjetiti i vidjeti što ovaj sport zapravo jest.

-Na otvorenom turniru se naši sugrađani mogu upoznati s ovim sportom. Surađujemo i sa školama, pogotovo sa Osnovnom školom Mokošica. Cilj nam je svakako što više djece ubaciti u sportske vode. Puno naše djece se bave i pokretnim sportovima, tipa judo, nogomet, plivanje, vaterpolo. Napominjem kako je ovaj sport jako dobar za koncentraciju, razvoj, forsira se držanje, pravilan stav, disanje. Imamo recimo hiperaktivne djece koja se ovdje uspiju smiriti, fokusirati i skoncentrirati na gađanje. Jako je bitno i njihovo druženje, znači interneta nema, dok se čeka red na gađanje, igra se šah, slažu puzzle, osim samog sporta tu je i druženje i odmak od tehnologije.

Podsjetimo, Streljački klub Dragovoljac Mokošica organizirao je i u sportskoj dvorani Gospinog polja reprezentativno natjecanje Prvenstvo Hrvatske za seniore i peto završno kolo Walter cupa.

-To je prvo takvo natjecanje koje je Dubrovnik organizirao, članovi drugih velikih klubova iz Zagreba i Osijeka su bili ugodno iznenađeni našom organizacijom takvog velikog natjecanja, a mi nismo na tom natjecanju imali nijednog svog natjecatelja jer nismo uspjeli proći kvalifikaciju. Nadamo se kako ćemo opet imati takvu priliku.

U Streljačkom društvu Dragovoljac Žana Bonačić je jedina licencirana trenerica.

-Poslali smo još jednu curu da polaže tu licencu, pa će nas biti dvije. Inače, kao treneri su tu još i Srđan i Davor, a imamo i četiri licencirana suca.

U 14 sati se održala dodjela mladima, klub je posjetio i dubrovački gradonačelnik u pratnji pročelnika Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Dživa Brčića, koji se i sami okušali u ovom sportu.

Predsjednica Žana, dopredsjednik Marinko Čuljak, tajnik Srđan Čvrljak i mnogi mladi ljudi organizirani i angažirani u ovom klubu vas pozivaju da se okušate u streljaštvu, u njihovim prostorijama u Mokošici, danas do 19 sati kada slijedi domjenak i druženje za sve ljude dobre volje.

MLAĐE KADETKINJE:

3. Petra Kuzmanić

2. Tina Kunac

1. Tonka Knez

 

MLAĐI KADETI:

3. Mateo Blitvić

2. Roko Radinović

1. Marino Galić

 

JUNIORKE:

3. Iva Džakula

2. Dea Duper

1. Lidija Vukelić

 

JUNIORI:

3. Orsat Bilić

2. Mateo Zdraulić

1 . Tin Benčić

 

KADETI:

3. Mateo Zdraulić

2. Tin Benčić

1. Leon Vukelić

 

KADETKINJE:

3. Iva Džakula

2. Lidija Vukelić

1. Dea Duper

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *