POVODOM DESETE OBLJETNICE EMITIRANJA: Besplatne Game of Thrones ture za sve obožavatelje

806

Turistička zajednica grada Dubrovnika obilježava 10. obljetnicu emitiranja prve Game of Thrones epizode prigodnim poklonom za sve obožavatelje serije koji ovaj vikend posjete Dubrovnik – besplatnom Game of Thrones turom na hrvatskom i engleskom jeziku. Tematske GOT ture će se održati u subotu, 17. travnja s početkom u 10 sati, ispred TIC-a Pile. Zbog epidemioloških mjera broj sudionika je ograničen pa je potrebno potvrditi dolazak do petka, 16. travnja, do 17:00 sati, na e-mail: tic.pile@tzdubrovnik.hr ili br.tel: +38520312011.

Dubrovnik je bio domaćin snimanja ove planetarno popularne serije i najgledanije HBO serije ikada od 2011. do 2018. godine, od 2. do 8. sezone. Serija koja je postala svjetski televizijski fenomen, snimljena prema romanu Georgea R.R. Martina, osvojila je brojna priznanja uključujući i 59 Emmy nagrada, prvi put je emitirana 17. travnja 2011. godine, a pogledalo ju je oko 13 milijuna ljudi širom svijeta. Dubrovnik je u seriji predstavljao glavni grad sedam kraljevstava, King’s Landing, jednu od najvažnijih lokacija u seriji, a scene snimane u Kraljevom grudobranu donijele su neprocjenjivu svjetsku promociju kako Dubrovniku, tako i Hrvatskoj. Poznate atraktivne vizure Dubrovnika prepoznate su širom svijeta, kako od obožavatelja serije tako i od brojnih stranih medija koji su pisali o ljepotama Dubrovnika.

Brojne promotivne aktivnosti, koje je provodila Turistička zajednica grada Dubrovnika, povezane uz serijal Game of Thrones, obilježile su proteklo desetljeće. Posebno je zanimljiva bila Game of Thrones mapa grada s označenim lokacijama snimanja pomoću kojih su brojni obožavatelji mogli obilaziti mjesta snimanja samostalno, ali i u okviru brojnih tematskih GOT tura u pratnji vodiča. TZ grada Dubrovnika ugostila je brojne strane novinare i TV ekipe koji su isključivo na temu GOT radili reportaže o Dubrovniku, organizirane su brojne prezentacije na istu temu na emitivnim tržištima, željezno prijestolje korišteno za snimanje serije svojevremeno je na kratko vrijeme i posuđeno za promociju Dubrovniku. Za nekoliko studijskih putovanja stranih novinara osmišljen je poseban tematski GOT jelovnik s jelima koja se u seriji spominju, kako bi novinari mogli zamisliti ali i okusiti da su u King’s Landingu. TZ grada Dubrovnika je u suradnji s HBO-m, HTZ-om i Gradom Dubrovnikom organizirala premijeru posljednje episode 8. sezone 2019. godine u tvrđavi Revelin u Dubrovniku. Tom prilikom HTZ i TZ grada Dubrovnika organizirali su i nagradni natječaj u 14 europskih zemalja te su sretni dobitnici tako imali priliku nazočiti premijeri, kao i posjetiti lokacije snimanja svoje omiljene serije.

Dubrovnik se u proteklih 10 godina afirmirao kao atraktivna lokacija za filmska snimanja, čemu je sasvim sigurno doprinjeo serijal Game of Thrones.
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *