Poziv na cijepljenje protiv koronavirusa u Studentskom domu

505

Zavod za javno zdravstvo DNŽ uputio je poziv na cijepljenje protiv koronavirusa kojeg prenosimo u cijelosti:

Cijepljenje svih zainteresiranih hrvatskih državljana biti će u srijedu 16. studenoga 2022. u vremenu od 8:30 do 10:30 sati.

Uz prvu, drugu te prvu i drugu booster (docjepnu) dozu dosadašnjim cjepivima, nastavlja se i cijepljenje novim adaptiranim/varijantnim cjepivom koje osim originalnog wuhanskog virusa pokriva prvu Omicron varijantu virusa (BA.1), te još jedno adaptirano/varijantno cjepivo (Wuhan + Omicron BA.4 i BA.5).

Prvo docjepljivanje adaptiranim/varijantnim cjepivom preporučuje se svim osobama u dobi 18 godina i više koje su završile primarno cijepljenje, odnosno primile dvije doze cjepiva Comirnaty (Pfizer), Spikevax (Moderna) ili Vaxzevria (AstraZeneca), odnosno jednu dozu COVID-19 cjepiva Janssen. Docijepiti se mogu i djeca u dobi 12 godina i više koja imaju povećan rizik za razvoj teških oblika bolesti COVID-19.

Adaptiranim/varijantnim cjepivom provodit će se i drugo docjepljivanje koje se preporučuje osobama u dobi od 60 godina i više te odraslim osobama mlađim od 60 godina s povećanim rizikom za razvoj teških oblika COVID-19. Drugo docjepljivanje provodi se u osoba koje su primarno cijepljene i potom docijepljene jednom dozom. Osobe koje su preboljele i koje su završile primarno cijepljenje ili su primile prvu docjepnu dozu, mogu primiti docjepnu dozu najmanje 3 mjeseca nakon posljednje doze ili preboljenja (ovisno što je posljednje nastupilo).

Mogu se i druge osobe docijepiti drugi put (nije zabranjeno), osobito ako imaju kronične bolesti zbog kojih imaju povećan rizik od razvoja teških oblika bolesti COVID-19 ili ako je to potrebno zbog administrativnih razloga.

U srijedu će raspolaganju će biti cjepiva Comirnaty (Pfizer), Janssen (Johnson&Johnson) i Spikevax (Moderna Biotech).

Ostale napomene su da booster dozu mogu primiti sve osobe kojima je proteklo 3 mjeseca od primanja druge doze cjepiva Comirnaty (Pfizer), Spikevax (Moderna Biotech) i Vaxzevria (AstaZeneca), odnosno 2 mjeseca od primanja jedne doze Janssen (Johnson&Johnson).

Mole se sve osobe koje dolaze na cijepljenje da ne dođu natašte kako bi lakše podnijeli cijepljenje.

Svi strani državljani zainteresirani za cijepljenje mogu se prijaviti putem e-mail adrese: vaccination.dubrovnik@gmail.com

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *