PREDSJEDNIK DUBROVAČKOG HNS-a MIHO OBRADOVIĆ: ‘HNS nisam ja, već su to svi članovi i svi su bitni za stranku’

400

Prije otprilike mjesec dana odabran je novi predsjednik dubrovačkog HNS-a, Miho Obradović djelatnik Luke Dubrovnik d.d. i dubrovački ugostitelj. Kao i sve stranke ljevice i HNS je od trenutka izlaženja njihovog predsjednika Vlahušića iz stranke, došao na klimave noge, pa smo telefonski porazgovarali s Obradovićem priupitavši ga između ostalog i koji su planovi stranke u budućnosti. 

-Svakodnevno sam u kontaktu s predsjedništvom  stranke, no pokušavam uspostaviti kontakt sa svim članovima da vidimo njihovu zainteresiranost i njihovu aktivnost. Naravno, moram ponovit da HNS nije Miho Obradović već je svaki član veoma bitan tako da radimo na širenju stranke te stabilnosti jer ono što se kroz medije provlačilo da HNS ne postoji to nije istina i to se moglo vidjeti na našoj izbornoj skupštini, ali naravno može se vidjeti i izvan izborne skupštine. Desetak članova je izašlo iz stranke, no mi svaki dan imamo nove ljude koji će ili ući u stranku ili su simpatizeri. Radimo na jačanju stranke-kazao je Obradović te nastavio:

-Sastajemo se pred svako gradsko vijeće, što prije nije bila praksa. Sa svim članovima prokomentiram točke dnevnog reda. Nisam samo ja HNS već svi članovi, svi su bitni i svi imaju moj kontakt za bilo kakvo pitanje ili bilo kakvu sugestiju, u svakom trenu sam dostupan. 

Što je s forumom mladih, je li on još uvijek aktivan?

-Forum mladih još uvijek je aktivan, Nikša Bušlje je predsjednik. Točno ne znam do kada je mandat ali još uvijek je aktivan, a oni su savjetodavno tijelo. Predsjednik foruma mladih uključen je i u predsjedništvo stranke jer mladi su nam bitni. On je u kontaktu s mladima, prije su bile i akcije, slušamo njihove probleme. Bila je i inicijativa ‘HNS-ovi mladi za besplatne udžbenike’. Akcija je bila popularna i zapravo je veoma dobro prošla. Naime, na inicijativu mladih HNS-a dosta mladih srednjoškolaca je dobilo besplatne udžbenike. Predsjedništvo se ne miješa u rad foruma mladih, oni sami odlučuju, a mi smo im potpora.

Web stranica stranke dugo nije bila ažurirana, na njoj još uvijek stoji da je Vlahušić gradonačelnik. 

-Tražimo osobu koja će nam uređivati i redovno ažurirati web stranicu stranke, možda nekog od naših mladih da se uhvati toga. Dosta smo aktivni po društvenim mrežama. 

Što smatraš što prije nije valjalo, što bi ti sada promijenio?

-Nisam prije bio predsjednik da bih znao što prije nije valjalo, znam ono što bih ja volio promijeniti, a to je kontakt sa svim članovima. Pametnije je 50 glava nego jedna. Najviše se ideja rodi u razgovoru s više ljudi. 

Na koga se HNS-ovci najviše baziraju? Jesu li to mladi, stari ili pokušavate biti svima na raspolaganju?

-Jako teško je dijeliti ljude i pažnju po njihovim godinama. Svaka dobna generacija ima svoje fokuse, tako da je naš program baziran i na mlade i na stare, nema to veze s godinama. 

Planovi u budućnosti.

-Izbori gdje biramo predsjednika centralnog HNS-a zakazani su za 17. prosinca u Zagrebu, ali sigurno će biti nekakvih akcija. Sastanci se održavaju redovno, aktivni smo. Ako neke stvari ne vide oči javnosti to ne znači da mi ne radimo na poboljšanju stranke.
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *