Predstava „Nasilje – za nasilje nema opravdanja“ izvodi se u sklopu projekta „Živim život bez nasilja „

361

Nastavkom aktivnosti u sklopu kampanje „Živim život bez nasilja“, kojeg provodi Ministarstvo unutarnjih poslova uz podršku Ministarstva  znanosti, obrazovanja i sporta, u suradnji s Kazalištem Marina Držića u Dubrovniku za učenike sedmih razreda organizirana je tematska predstava „Nasilje, za nasilje nema opravdanja“ koja će se izvesti dana 2. travnja 2019. u dva termina (10 i 12 sati).

Predstava je dio THE/ARTO projekta gdje se djeca educiraju kroz umjetnost, a koji su u Hrvatskoj pokrenuli poznati dramski umjetnik Zijah Sokolović i Dražen Šivak, glumac i asistent na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu.  U predstavi je veliki broj primjera svakodnevnog nasilja (psihološkog, fizičkog, ekonomskog i seksualnog), ali i načini kako se jasno oduprijeti nasilju.

Cilj ovih preventivnih aktivnosti je senzibiliziranje javnosti na problem nasilja te poticanje građana, a posebno žrtava, na prijavljivanje svih oblika nasilja, a posebice obiteljskog nasilja.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska poziva djecu, mlade, medije te cjelokupnu javnost da podrže kampanju „Živim život bez nasilja“, odnosno borbu protiv nasilja nad ženama, nasilja u obitelji i nasilja među mladima.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Komentari


TAG


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *