PREDSTAVLJAMO Tko je Dubrovkinja koja je osvojila nagradu Ponos Hrvatske?

402

Udruga Ponos Hrvatske tijekom cijele godine prikuplja priče o potencijalnim kandidatima za dodjelu nagrade.

Želimo odati priznanje ljudima koji su svojim djelima pokazali iznimnu ljudskost, inspirirali druge ili učinili nešto zbog čega su primjer drugima. Bilo da je riječ o spašavanju života, velikoj dobroti ili nevjerojatnoj hrabrosti – mi nemamo kategorija i sva su nam djela jednako važna i posebna.” stoji na njihovoj stranici. Ove godine, među dobitnicima ove hvalevrijedne nagrade našla se jedna Dubrovkinja!

Naime, Tereza Buconić dio je Čarolije darivanja, Facebook grupe koja je usrećila mnoga ljudska srca. “Radi se o stranici gdje se objavljuju popisi želja djece zbrinute u domovima te starijih osoba, a svaki posjetitelj stranice može odabrati kojem će djetetu kupiti poklon. Kroz tri godine postojanja, izmamili su djeci i starijima osmijeh na lice nekoliko tisuća puta”, kazala je tako Mirta Kišak Koch, inicijatorica i osnivačica ove grupe. Kasnije su joj se pridružile i druge mlade dame, pa tako uz Katarinu, Silviu i našu Terezu, ideja ide dalje.

Razgovarali smo s dvadesettrogodišnjom Dubrovkinjom, zanimalo nas je kakav je osjećaj primiti ovakvu jednu prestižnu nagradu.

– Jako je lijepo dobiti ovakvu neku nagradu, jer to znači da se humanitarni projekti znaju prepoznati i da je malo potrebno da se ljudi pokrenu i uključe, kazala nam je Tereza.

Kako je cijela ova ideja krenula?

– Sve je pokrenula Mirta, jednom božićnom čarolijom koja se potom “pretvorila” u onu rođendansku., dodaje skromno ova mlada cura. Pa da pojasnimo, svaki posjetitelj stranice Čarolija davanja može prema spiskovima koje cure objave odabrati koga želi usrećiti, je li to dijete, starija osoba, dječak, djevojčica. Uz spiskove piše i što je pojedinoj osobi potrebno ili što bi željela.

Tereza studira politologiju i socijalni rad, a kaže kako su cure iz različitih dijelova Hrvatske i sve djeluje online.

Širimo čaroliju dobrih osjećaja i uveseljavamo djecu koja žive u domovima, udomiteljskim obiteljima ili nesređenim obiteljima s poklonima za rođendane, a sada i starije osobe u domovima, piše na Čaroliji davanja, a mi vas ovim putem pozivamo i da se pridružite curama i mnogim divnim ljudima okupljenih oko ove stranice, a njih je već. preko 26000.

Bravo za našu Terezu, bravo za cure, bravo za sve one koji svoje vrijeme odvajaju za one kojima je to potrebno. 

 

 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *