Predstavljanje knjige “Od žene-majke do zemlje-majke. Između ništavosti i božanstvenosti“

343

Knjiga „Od žene-majke do zemlje-majke. Između ništavosti i božanstvenosti“ prof. dr. fr. Stipe Juriča bit će predstavljena u četvrtak 15. lipnja u 19.30 sati u klaustru samostana sv. Dominika u Dubrovniku. Knjigu je ove godine objavila Dominikanska naklada Istina.

O knjizi će na predstavljanju, uz autora, govoriti prior dominikanskog samostana fr. Tomislav Kraljević i voditelj Dominikanske naklade fr. Anto Gavrić.

 

O knjizi:

Autor pristupa stvorenome svijetu i čovjeku na zemlji koji gleda tu divnu Božju umjetnost. Usredotočuje se na pitanje: Što je čovjek i njegov život u beskonačnosti svijeta? Čitajući starozavjetne biblijske tekstove, autor daje neki prvi odgovor: čovjek je Božje remek-djelo koje ima povlašteno mjesto u Božjem srcu. Središte je stvorenoga svijeta, čuvar Božje umjetnosti i obrađivač Božjeg vrta. No postoji i čovjekova negativna strana. On je grešan i smrtan stvor, u njemu postoji neka obijest da zabacuje svaku ovisnost o Stvoritelju i čudna sklonost da oskvrnjuje i uništava stvoreni svijet – Božju umjetnost, i da pogrđuje i unakazuje čovjeka – Božje remek-djelo.

 

O autoru:

Stipe Jurič, dominikanac, rođen je 1951. u Tomislavgradu. Studij filozofije završio je u Chieriju (Torino), studij teologije u Bologni, a studij biblijskih znanosti u Rimu (PIB, PUST) i Jeruzalemu (EBAF). Bio je profesor biblijskih znanosti na Papinskom sveučilištu sv. Tome Akvinskog u Rimu (Angelicum). Autor je više knjiga i studija: Što je Bog rekao o patnji: problem patnje u Starom zavjetu (1997.), Biblija: misterij Boga i čovjekova spasenja izražen ljudskim jezikom (2008.), Ženska ljepota – najjača ljudska želja: žena u biblijskim mudrosnim spisima (2012.), Križ daje jakost letu prema vječnoj ljepoti: problem patnje u Novom zavjetu (2018.).
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *