Predstavnici Općine Konavle na predstavljanju nacrta Centra za promicanje znanja

510

Nacrt za uređenje Centra za promicanje znanja, koji će biti dio postava Arheološkog muzeja Konavala u franjevačkom samostanu u Pridvorju, predstavljen je na sastanku dionika BlueMed projekta i članova DUNEA-inog projektnog tima, održanom u prostorijama DUNEA-e.

U sklopu BlueMed projekta obavit će se radovi očuvanja i snimanja podvodnog arheološkog nalazišta u neposrednoj blizini Cavtata, s više od 1800 amfora i patosa, koji potječu iz prvog stoljeća prije Krista i prvog i drugog stoljeća. Korištenje dobivenih informacija omogućit će prijenos podvodnog iskustva na kopnu pomoću multimedijalnih izložbenih uređaja koji će se koristiti u Centru.

Sastanku su prisustvovali zamjenik načelnika Općine Konavle Ivo Radonić, Antonija Rusković Radonić, ravnateljica Ustanove u kulturi ‘Muzeji i galerije Konavala’ i direktor Turističke zajednice Konavle Frano Herendija.
Podsjetimo, projekt BlueMed punog naziva ‘Planiranje, ispitivanje i upravljanje podvodnim muzejima, ronilačkim parkovima i centrima za promicanje znanja’, s ciljem razvoja održivog turizma i promocije Plavog rasta u obalnom području i otocima Mediterana, provodi se od studenog 2016. Uz partnere iz Grčke, Španjolske, Italije i Cipra, s hrvatske strane osim DUNEA-e sudjeluje i Sveučilište u Zagrebu te Fakultet elektrotehnike i računarstva. Za aktivnosti u Dubrovačko-neretvanskoj županiji planirano je 275.900 eura.
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *